iasi365-var4

 

Mango - beneficii pentru sanatate

Fructul de mango mai este denumit si  „regele fructelor” sau „fructul fericirii”, fiind cel mai popular fruct din lume, existând în aproape o mie de soiuri, în dimensiuni de la cele mai mici, până la cele mai mari de un kilogram. Mango este un fruct delicios cu o aromă unică care ajuta organismul pentru a se menţine sănătos.

 
Iata si beneficiile pe care mango le aduce sănătăţii:

Curăţă pielea:
In cazul pielii, fructul de mango poate fi folosit atât intern cât şi extern acesta curătând porii infundaţi, astupaţi şi contribuind la eliminarea coşurilor.

Mango scade nivelul de colesterol:
Un fruct de mango conţine peste 3 grame de fibră, care nu numai că scade nivelul colesterolului dar ajută şi digestia.

Ajută în diabet:
Frunzele de mango contribuie la normalizarea nivelului de insulina din sange. Remediul traditional, preparat acasa, implica fierberea frunzelor in apa, lasarea lor in lichid peste noapte si ulterior consumul decoctului filtrat a doua zi dimineata. Chiar dacă mango are mult zahăr (circa 31 de grame la un fruct), mango are un indice glicemic mic, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge nu va creşte brusc după ce fructul a fost consumat.

Ajută la sănătatea ochilor:
O cană plină cu felii de mango furnizeaza 25% din valoarea zilnică necesară de vitamina A, care promovează o vedere bună şi previne fenomenul de orbire pe timpul nopţii precum şi ochii uscaţi.

Remediu pentru accident vascular cerebral cauzat de caldura
Prepararea sucului din fructele de mango verde si amestecarea cu apa si un indulcitor contribuie la racorirea organismului si previne pericolele pentru acesta. Din punct de vedere ayurvedic, motivul pentru care oamenii, de multe ori, sunt franti de oboseala atunci cand viziteaza climatele ecuatoriale se datoreaza “energiei solare” puternice care arde corpul, in special muschii. Rinichii devin supraincarcati cu toxine in acest proces.

mango

Imbunătăteşte digestia:
Mango alături de papaia conţine enzime necesare pentru a descompune proteinele ajutând astfel digestia. Datorită cantităţii de apă şi a conţinutului bogat în fibre, fructul de mango ajută la prevenirea constipaţiei şi la păstrarea unui tract digestiv sănătos.

Stimuleaza sistemul imunitar
Cantitatile generoase de vitamina C si vitamina A continute in mango, plus 25 de tipuri diferite de carotenoizi ne mentin sistemul imunitar sanatos si puternic

Prevenirea insomniei şi a oboselii
O dietă ce presupune consumul de mango ajută la prevenirea oboselii nervoase. Enzimele ce intră în componenţa fructului de mango acţionează asupra sistemului nervos prevenind astfel insomnia şi senzaţia de oboseală.

 

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...

0
Shares