Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi 30 martie Carturesti Palas Mall

Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi

30 martie Carturesti Palas Mall 12:00

Sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 12.00, la Librăria Cărtureşti din cadrul PALAS MALL, trupa de teatru Puppets Art Time va citi din „Odiseea. Repovestire după epopeea lui Homer” în cadrul proiectului  „Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi”, iniţiat de Curtea Veche Publishing şi sprijinit de Librăriile Cărtureşti.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu - o serie de ateliere organizate timp de patru luni în şase oraşe importante ale ţării (Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara) cu scopul de a face lectura atractivă pentru cei mici şi de a atrage atenţia asupra importanţei adaptării textelor la capacitatea lor de înţelegere.

clasici-repovestiti-martie

Atelierele se adresează în principal copiilor cu vârste între 8 şi 11 ani şi fac cunoscute operele clasice repovestite pe înţelesul copiilor şi grupate în colecţia „Cărţile copilăriei” la Curtea Veche Publishing. Proiectul a ajuns la cea de-a doua luna de desfăşurare, iar povestea lunii martie este „Odiseea”. Astfel, cei mici vor afla despre peripeţiile eroului Ulise, care înfrânge în luptă Ciclopul mâncător de oameni, respinge vraja fermecătoarei Circe, călătoreşte în lumea întunecată a lui Hades, supravieţuieşte după ce ascultă cântecul vrăjit al sirenelor şi scapă din ghearele furiosului zeu al mării, Poseidon.

Durata unui atelier este de o oră şi jumătate. Participarea se face pe bază de înscriere la Librărille Cărtureşti (pentru Iași, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și la numărul de telefon 0732.003.027) iar la un atelier se pot înscrie maxim 20 de copii. În taxa de intrare de 30 lei/copil+părinte vor fi incluse volumul pe baza căruia se ţine atelierul şi o diplomă de participare.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!