Concert Alternosfera - lansare album "Virgula" 3 februarie Underground Pub

Concert Alternosfera - lansare album "Virgula"

3 februarie Underground Pub

 

Vineri, 3 februarie, Concert Alternosfera in  Underground Pub. Lansare album "Virgula".
Tuborg Sound şi Rock Events  susţin turneul de lansare a noului album VIRGULA, al binecunoscutei formaţii din Republica Moldova,  Alternosfera.
Un turneu de concerte incendiare în cele mai mari cluburi din ţară.
Alături de ei Synops, Toy Machines ( Cluj) şi Changing Skins( Braşov, Bucureşti).
Dupa ce şi-a scris Wamintirile din „Oraşul 511” şi a vrut să pună punct cu „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică” perioadei romantismului liric în creaţia sa, ALTERNOSFERA anunţă lansarea albumului VIRGULA, cel de-al treilea album al formaţiei din Republica Moldova. 
Albumul de faţă reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţieiALTERNOSFERA, numit EPIZODIA cu 3 CD-uri componente: VIRGULA, 3 şi 14. Partea a doua şi a treia urmează a fi lansate pe parcursul anului 2012.
Chintesenţa tripticului EPIZODIA gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π datorită relaţiei sale cu natura cercului este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul EPIZODIA îşi propune să devină inseparabil de ALTERNOSFERA şi universul său: publicul.  
VIRGULA reprezintă miezul tripticului EPIZODIA, titlul pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese: 3,14. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte şi episoadele discrete de şirul continuu al vieţii, şir plasat în labirintul existenţei. 
În prezent componenţa formaţiei este:

  • Marcel Bostan - Voce, Clape (fondator, 1999 – prezent)
  • Eugen Berdea - Tobe
  • Victor Coșparmac – Chitară Bass
  • Marin Nicoară - Chitară, Clape (ianuarie, 1999 - prezent)
  • Sergiu Aladin – Chitară, Clape

alternosfera-underground-pub-iasi

Dacă în  primii ani de existenţă formaţia îşi căuta tematica şi stilul, experimentând cu diverse instrumente, acumulează experienţă înregistrând primele demo-uri. Schimbând, de-a lungul timpului atat componenţa cat si direcţia muzicală, trupa a ajuns la maturitate, avand un stil propriu, inconfundabil.

Alternosfera inseamnă experienţa rockului alternativ melodic, cu clapa care `duce` toată melodia. Versurile sunt de cele mai multe ori de dragoste, având insă şi conotaţii sociale sau politice. Ca sound, Alternosfera este unică in momentul de faţă pe piaţa muzicală basarabeană, contextul  de influenţe variind de la anii '80 la rockul alternativ al Seattle-ului anilor 90, şi cu influenţe de AB4 sau Nirvana pe alocuri.

Biletele sunt disponibile începând cu 25 ianuarie în reţeaua naţională Eventim din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Cărtureşti şi Humanitas şi pe www.eventim.ro. sau în ziua de concert la locaţie. Preţul unui bilet este 15 Ron la presale, si 20 Ron în ziua de concert.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!