iasi 365 2018 logo 4

 

Salsa

Unul din dansurile de sorginte latina este Salsa, care este un amestec de ritmuri de origine latino si afro-caraibiana ca: danzon, mambo, rumba, guajira, charanga, cha cha cha si guaguanco. La nasterea si dezvoltarea sa se considera ca si-au adus contributia cubanezii, portoricanii si nord-americanii. Este un dans care se poate dansa si fara partener insa de obicei se danseaza in cuplu, barbatul fiind cel care conduce si dirijeaza miscarile partenerei. Salsa se danseaza in 8 timpi din care 2 timpi fiind pauze, miscarile picioarelor fiind lente in comparatie cu miscarile bratelor.

Numele salsa este foarte mult legat de Fania Records, care a fost fondat in 1964 de Johnny Pacheco, un lider de formatie cu parinti dominicani si gusturi muzicale cubaneze. Fania a inceput ca o companie independenta iar Pacheco distribuia discuri catre magazinele locale din portbagajul masinii sale. Din 1967, Fania condusa de catre avocatul americano-italian Jerry Masucci s-a implicat intr-o campanie de inregistrari si promovare agresiva si de foarte mare succes.

Omul care a avut ideea de a folosi cuvantul "salsa" pentru a promova acest curent muzical a fost Izzy Sanabria (acesta era designer grafic la "Fania Allstars") si din aceasta cauza acesta a fost supranumit "Mr. Salsa".  Acest cuvant a mai fost folosit anterior de catre Beny More care saluta cu formula `Hola, Salsa` si in cantecul `Echale Salsita` al Sexteto Habanero.

 

Muzica salsa are cateva caracteristici generale: o introducere, o parte melodica, o parte mai ritmica/de percutie numita "montuno", o repetare a partii melodice si un final. Exclamatiile erau folosite de obicei pentru a marca schimbarile dintr-o anumita sectiune, in special din montuno, care este sectiunea cu cea mai intensa energie ritmica.

Din aceeasi categorie

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...

0
Shares