Portativul literelor: Trompeta în literatură și artă

3 aprilie Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu”

 

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași organizează luni, 3 aprilie 2017, de la ora 11.00, în Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași, manifestarea intitulată „Trompeta în literatură și artă”.

 

 

Bogdan Negrea (student în anul II, Pedagogie muzicală, coordonat de lect. univ. dr. Cristina Răducanu), voluntar al bibliotecii, va prezenta elevilor trompeta, atât ca instrument muzical și rol în componența unui orchestre simfonice, cât și ca mijloc de înștiințare în tabere, jandarmerie sau ca semnal militar.

trompeta in literatura arta

Trompeta este unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale, fiind perfecționată odată cu evoluția civilizației umane. Aproape că nu există solemnitate care să nu fie începută în sunetul de forță al trompetei. Acest instrument a fost ales și pentru a reaminti că în fiecare an, pe data de 3 aprilie, în România este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române.
Reprezentanții bibliotecii vor prezenta cărți cu și despre trompetă, dar și documente audio cu muzică care are la bază partituri scrise special pentru trompetă.

„Portativul literelor” este un proiect al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, care își propune să materializeze fuziunea dintre literatură și muzică prin audiții muzicale și lecturi publice din opera clasicilor literaturii românești și mondiale.

Din aceeasi categorie

Expozitie pictura Tudor Zbârnea - „Spațiu atemporal” 4 - 30 aprilie Palatul Culturii

Concurs interliceal de cultura generala „Apa și Artele” 22 martie

Turneu de fotbal "Neymar Jr's Five" pe 13 mai

60 MINUTES OUT OF 8640 pe 19 martie in Underground Pub

BuzzCamp 2017 pe 21 martie Camera de Comert si Industrie Iasi

Târgul de Turism Vacanța 17-19 martie Atrium Palas Mall

Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.