iasi365-var4

 

Portativul literelor: Trompeta în literatură și artă

3 aprilie Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu”

 

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași organizează luni, 3 aprilie 2017, de la ora 11.00, în Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași, manifestarea intitulată „Trompeta în literatură și artă”.

 

 

Bogdan Negrea (student în anul II, Pedagogie muzicală, coordonat de lect. univ. dr. Cristina Răducanu), voluntar al bibliotecii, va prezenta elevilor trompeta, atât ca instrument muzical și rol în componența unui orchestre simfonice, cât și ca mijloc de înștiințare în tabere, jandarmerie sau ca semnal militar.

trompeta in literatura arta

Trompeta este unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale, fiind perfecționată odată cu evoluția civilizației umane. Aproape că nu există solemnitate care să nu fie începută în sunetul de forță al trompetei. Acest instrument a fost ales și pentru a reaminti că în fiecare an, pe data de 3 aprilie, în România este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române.
Reprezentanții bibliotecii vor prezenta cărți cu și despre trompetă, dar și documente audio cu muzică care are la bază partituri scrise special pentru trompetă.

„Portativul literelor” este un proiect al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, care își propune să materializeze fuziunea dintre literatură și muzică prin audiții muzicale și lecturi publice din opera clasicilor literaturii românești și mondiale.

Din aceeasi categorie

Programul FITPTI, ediţia a X-a, 5 - 12 octombrie 2017 Teatrul Luceafarul

Cupa Moldovei - expozitie canina 16 - 17 septembrie 2017 Gradina Palas

Festivalul Luminii 16 septembrie 2017, Parcul Copou

Inaugurarea Amfiteatrului Palas 8 septembrie 2017 Palas Mall

Concert Holograf, Orchestra Lăutarii şi maestrul Nicolae Botgros şi Ion Paladi 3 septembri

Workshop Andrea Gavriliu - PHYSICAL THEATRE 29 - 31 august Ateneul Iasi

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...

0
Shares

oferte revelion 2018 in Iasi