iasi365-var4

 

Portativul literelor: Trompeta în literatură și artă

3 aprilie Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu”

 

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași organizează luni, 3 aprilie 2017, de la ora 11.00, în Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași, manifestarea intitulată „Trompeta în literatură și artă”.

 

 

Bogdan Negrea (student în anul II, Pedagogie muzicală, coordonat de lect. univ. dr. Cristina Răducanu), voluntar al bibliotecii, va prezenta elevilor trompeta, atât ca instrument muzical și rol în componența unui orchestre simfonice, cât și ca mijloc de înștiințare în tabere, jandarmerie sau ca semnal militar.

trompeta in literatura arta

Trompeta este unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale, fiind perfecționată odată cu evoluția civilizației umane. Aproape că nu există solemnitate care să nu fie începută în sunetul de forță al trompetei. Acest instrument a fost ales și pentru a reaminti că în fiecare an, pe data de 3 aprilie, în România este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române.
Reprezentanții bibliotecii vor prezenta cărți cu și despre trompetă, dar și documente audio cu muzică care are la bază partituri scrise special pentru trompetă.

„Portativul literelor” este un proiect al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, care își propune să materializeze fuziunea dintre literatură și muzică prin audiții muzicale și lecturi publice din opera clasicilor literaturii românești și mondiale.

Din aceeasi categorie

Micul Prânz #11 Prietenii lui Jamie 30 iulie 2017 CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Workshop-uri gratuite de nutritie 29 iulie, 5 august 2017 CUIB

Turneu tenis de masa cu scop caritabil Rotacup 29 iulie 2017 Sala Polivalenta

Concursul ciclism "Pe Roți Verzi" 30 iulie 2017 Padurea Barnova

Rave on the Rooftop cu ANNA, Mirror States, Cosmin Horatiu, Back on Wax 21 iulie 2017 Pala

Curs academic de vară “Start-up your future” - BEST Iasi 10 - 21 iulie 2017

Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...

0
Shares