Book-ătăria „Din dragoste pentru bucătărie și oameni”

24 februarie 2018, Colegiul Tehnic Ioan C Stefanescu, ora 10:00

 

Sâmbătă, 24 februarie 2018, începând cu ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, cu participarea lui Chef Fuad Snunu din Israel, organizează un proiect gastronomic inedit intitulat „Din dragoste pentru bucătărie și oameni”, în care vor fi îmbinate experiențele culinare ale celor două țări.

Astfel, în buna tradiție a Dragobetelui, Chef Fuad Snunu și elevii coordonați de prof. Irina Mardare vor găti preparate culinare specifice bucătăriei arabe din Israel.

Cu aceeași ocazie, va avea loc și o ediție specială a proiectului Book-ătăria. Sub genericul „Bucătăria dragostei”, maistrul instructor Tomiță Pădurariu și echipa sa, formată din opt elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, vor prepara produse în alb și roșu. În același context, scriitorul Dan Doboș va vorbi despre elementele principale ale oricărei culturi: literatura și gastronomia, dar și despre relația dintre ele.

bookataria dragostei februarie 2018

Vom încheia tot în spiritul acestei zilei, iar produsele pregătite vor fi oferite copiilor de la Centrul de zi ,,Sf. Andrei” din Iași. Atelierul promite tehnici de lucru noi, bucurie pentru papilele gustative și o călătorie în lumea autocunoașterii, autodezvoltării și autodepășirii prin acțiunea de voluntariat.

„Book-ătăria” se desfășoară în cadrul Programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, care își propune să fie o fuziune între tradiția culinară și oenologică moldovenească, așa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, și practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi. În același timp se are în vedere și valorificarea sărbătorilor tradiționale românești.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!