Exerciții fizice pe care le puteți face la birou

Exerciții fizice pe care le putem face la birou

 

Se stie ca una din problemele majore ale celor care lucreaza la birou este lipsa de miscare sau de exercitiu fizic. Acest lucru poate duce la probleme de sanatate care va poate afecta intr-o masura mai mica sau mai mare viata personala. Oricum nimeni nu doreste sa-si transforme biroul intr-o sala de sport insa sunt cateva exercitii care se pot face cu succes la servici.

1. Stai in fata scaunului de la birou cu picioarele departate la nivelul umerilor. Indoaie-ti genunchii ca si cum ai sta pe scaun si mentine-ti echilibrul pe calcaie. Cand picioarele tale formeaza un unghi de 90 de grade, ridica-te incet in pozitia initiala.

2. Stai cu degetele de la picioare orientate spre exterior, si indoaie-ti usor genunchii, pana in momentul in care nu iti mai vezi degetele mari. Revino incet la postura initiala.

exercitii-fizice-birou

3. Stai cu spatele lipit de perete si departeaza-ti picioarele (de perete) pana cand toata greutatea ta este sprijinita de spate. Indoaie-ti genunchii pana formezi un unghi de 90 de grade si mentine-ti pozitia cat timp rezisti.

4. Fa un pas mare inainte cu piciorul drept, astfel incat coapsa ta sa fie paralela cu podeaua. Stai cateva secunde apoi repeta si cu celalalt picior.

5. In timpul pauzei de cafea, incearca sa-ti ridici greutatea in maini sprijinindu-te de birou. Repeta procedura de trei ori.

6. In timp ce stai la birou, ridica-ti si coboara-ti degetele mari dar mentine-ti tocurile pe podea. Alternativa ar fi sa mergi putin pe calcaie.

7. In timpul unei conversatii telefonice poti sa-ti masezi partea inferioara a coapselor. Daca ai face acest lucru jumatate din timpul pe care il vorbesti la telefon, ar fi putine sanse sa mai ai celulita.

8. Incearca niste flotari mai usoare, cu mainile rezemate de perete sau de birou. Daca iti permite tinuta, poti face niste flotari "adevarate" pe podea.

9. Elibereaza-ti tensiunea din umeri ridicandu-i pe rand pana la nivelul urechilor, apoi relaxeaza-te.

10. Stand pe scaun, asaza-ti un morman de dosare sau reviste pe pulpe, apoi ridica-ti genunchii pana la nivelul pieptului. Repeta exercitiul de 10 ori.

11. Incearca sa atingi partea inferioara a scaunului cu calcaiele. Mentine-le acolo cat de mult rezisti, apoi relaxeaza-ti picioarele. Este un exercitiu extraordinar pentru coapse.

12. Stand pe scaun, apleaca-te ca si cum ai fi gata sa te ridici, folosindu-ti bratele pentru echilibru. Mentine acesta postura cat mai mult timp posibil.

13. Pune o pernuta sau un alt obiect moale intre pulpa si gamba si strange-ti genunchii temeinic. Repeta miscarea de cel putin cinci ori.

14. In picioare, cu mainile pe langa corp, relaxeaza-te, apoi apleaca-te si incearca sa-ti atingi degetul mare de la piciorul drept cu mana stanga si degetul de la piciorul stang cu mana dreapta. Repeta acest exercitiu de cel putin patru ori.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!