iasi365-var4

 

iAro Camarad - un model nou de Aro propus de studentii ieseni

ARO a fost una din mărcile de succes ale românilor de dinainte de 1989. Insă din păcate, după 89,  la fel ca în marea majoritate a întreprinderilor românești, șacali au câștigat, astfel că aceste uzine au ajuns să fie vândute la fier vechi.

Si astfel ARO a ajuns la lada de gunoi a economiei noastre. Mai există totusi o speranță, că noul val al tinerilor noștri va face să reapară la lumină aceasta marcă.

Astfel un grup de studenți din cadrul Facultății de Mecanică au realizat conceptul unui vehicul off-road. Acesta a fost construit pe șasiul unui vechi Aro și se numește iAro Camarad.

Proiectul mașinii de teren al studenților de la Mecanică, a început în urmă cu doi ani iar realizarea lui s-a finalizat anul acesta.

iAro Camarad proiectul auto al celor de la Mecanica

După ce au schițat conceptul s-au apucat de construirea lui de la zero, trecand cu bine peste momentele in care au existat piedici care ar fi putut sa ii opreasca. Entuziaștii studenții au fost  îndrumați de un profesor al Facultății si astfel au reușit să materializeze schițele.

iAro Camarad proiectul auto al celor de la Mecanica

Au avut nevoie de un Aro cu șasiu lung, pe care l-au dezmembrat și pe care l-au modificat. Rezultatul final s-a numit iAro Camarad și a fost prezentat ca lucrare de licență pentru tinerii studenți.

Studentii care au participat la proiectul iARO

Apreciat la nivelul facultății și răsplătit cu o medalie de aur la salonul de inventică, proiectul unui automobil românesc de tip SUV renăscut sub brandul Aro este încă de domeniul fantasticului.

Din aceeasi categorie

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...

0
Shares