iasi365-var4

 

Teatru

Teatru „Măturător de praf de stele” 25 noiembrie 2017, Sala Mare de Spectacole a Ateneului

Comedia „Măturător de praf de stele”

25 noiembrie 2017, Sala Mare de Spectacole a Ateneului, ora 19.00

 

Premiera comediei „Măturător de praf de stele”, are loc sâmbătă 25 noiembrie 2017, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole a Ateneului din Iași.

Cum ar fi sa poti vedea intr-o singura seara sapte personaje care defileaza in fata ta pe o scena a vietii? Asta se intampla in spectacolul ,,Maturator de praf de stele”, o comedie care surprinde viciile sistemice ale societatii si investigheaza modalitati de opozitie fata de acestea, desconspirind adaptarea la realitatea cotidiana ca pe o forma de abandon social. Spectacolul aduce in fata publicului o inlantuire de povesti de viata, care aparent nu au nicio legatura una cu cealalta, dar si o evolutie cameleonica a aceluiasi actor, care trece de la un personaj la celalalt. Sau, mai pe scurt, o demonstratie de virtuozitate actoriceasca, ambalata intr-o comedie spumoasa.

O comedie care incepe ca si un one man show si se termina intr-un one and ½ men show.

maturator-de-stele-ateneu-Iasi noiembrie 2017

Cuvantul regizorului: ,,A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea… Dar eu încă mai am speranţe, pentru că poate să apară de nicăieri, chiar si de la niste personaje care cuprind in ele viciile vietii sau chiar din mijlocul nostru. Va dau intalnire la o comedie dinamica, gandita astfel incat sa tina publicul cu sufletul la gura, o radiografiere a societii in care traim sau pur si simplu o intalnire de suflet, in care sa mai si radem, sa facem haz de necaz. Este o intalnire cu publicul pe care mi-o doream de foarte mult timp. Cu siguranta, voi avea nevoie si de ajutorul vostru pentru a ne face seara memorabila, pentru ca publicul va lua parte activ la spectacol. Pentru mine, comunicarea cu voi este esentiala! Eu ma duc la teatru sa imi iau o gura de oxigen? Voi?“

O comedie de Andrei Ciobanu. Distributie: Andrei Ciobanu, Tudor Ostafie.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Comedia „În Ţara lui Papură Vodă sau poveste de aburit adulţii” 26 noiembrie 2017 Ateneul din Iași

Comedia „În Ţara lui Papură Vodă sau poveste de aburit adulţii”

26 noiembrie 2017 Sala Mare de Spectacole a Ateneului din Iași 19.00

 

Duminică, 26 noiembrie 2017 de la ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole a Ateneului din Iași, se joacă comedia „În Ţara lui Papură Vodă sau poveste de aburit adulţii” în regia lui Andrei Ciobanu.
Piesa este o comedie acidă cu accente parodice, o satiră social-politică, dar mai ales un pamflet și trebuie tratată ca atare. Orice asemanăre cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare :)
Atenţie ! Există riscul să faceţi febră musculară la obraji de la prea mult râs.

in tara lui papura voda 26 noiembrie 2017

Adaptare după „Pacea cu Zmeii” de Valeriu Butulescu.
Distribuție: Ileana OCNEANU
Ionuţ GÎNJU
Andrei CIOBANU
Cuvântul regizorului: „Orice Ileana Cosanzeana își dorește un Făt Frumos, călare pe un cal alb, care să o salveze din turnul unde este închisă de Zmeul Zmeilor, să o ia și să o ducă într-un castel de aur sau de argint sau măcar de bronz. Ea, o tânără cu ochii mari, cu talie de viespe, o zână frumoasă și gingașă; el, cel mai mare erou popular, curajos, voinic, puternic, cu o privire pătrunzatoare. Iar cei doi, cuplul perfect, vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Asta se întâmplă doar în basme. Dar ce se întâmplă când anii au trecut? Ilenei i s-a îngroșat talia de viespe, el a căpătat o „somptuoasă" burtă, iar „cuplul perfect" nu mai locuiește nici măcar în castelul de bronz, ci într-o garsonieră confort 2! Celor doi le-au trecut aburii îndrăgostelii. Abia se mai suportă unul pe celălalt și, în plus, sunt nevoiți să trăiască de pe azi pe mâine în țară lui Papură Vodă, unde lui Făt Frumos cei de la Împărăție îi restructurează postul, Ileana e casnică și mai presus trebuie să și plătească taxe la Primărie. Și ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, cei doi sunt vizitați și de Zmeul Zmeilor, ajuns între timp politician.”

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.30 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Spectacol de teatru "Atentie, aterizam!" 16 noiembrie 2017 Sala Mare de Spectacole "Radu Beligan"

Spectacol de teatru "Atentie, aterizam!"

16 noiembrie 2017 Sala Mare de Spectacole "Radu Beligan" Ateneul Iasi

 

Adaptare după celebra comedie franțuzească de situație “Boeing Boeing” de Marc Camoletti, producția Ateneului din Iași aduce în atenția spectatorilor câteva situații pline de umor prin care trec cele șase personaje savuroase în apartamentul din Paris al unui arhitect cu… multă poftă de viață.

Bernard (Daniel Onoae), un tânăr arhitect de succes, Berta(Alexandra Paftală), menajera și omul de încredere al acestuia, Robert(dragoș Maftei), un vechi prieten din provincie și cele trei stewardese – Janet (Erica Moldovan), Helga (Cezara Fantu) și Jaqueline (Ana Hegyi), toate logodite cu Bernard – sunt personajele fermecătoare, ce trebuie să se descurce în situații comice prin postura în care sunt puse.

Atentie aterizam noiembrie 2017

Comedia „Atenție, aterizăm!” se joacă joi 16 noiembrie 2017, ora 19 în Sala Mare de Spectacole a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15RON/ 10RON pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Spectacolul de teatru - "Scandal in culise" 18 noiembrie 2017 Sala Mare de Spectacole ''Radu Beligan"

Spectacolul de teatru - "Scandal in culise"

18 noiembrie 2017 Sala Mare de Spectacole ''Radu Beligan"  ora 19:00

 

„Sardele aici, sardele acolo!! Laitmotivul sunt sardelele. De ce am ales această piesa? E simplu: vreau să vedeți un altfel de spectacol. V-ați pus vreodată întrebarea...ce se întâmplă în culisele unui spectacol? Ce probleme personale au actorii? Cum reuşesc ei să facă față unui spectacol care prezintă o mulțime de probleme?
Asta vă vom arăta noi : se dezlănțuie un HAOS organizat! Dați frâu liber râsetelor şi...vizionare plăcută!„ Daniel Onoae

Distribuția:
Ovidiu Ivan - Lloyd
Alexandra Acalfoae - Dotty/ dna Clackett
Dumitru Florescu - Garry/Roger
Alexandra Paftală - Brooke/Vicki
Codrin Dănilă - Frederick/Filip
Cezara Fantu - Belinda/Flavia
Dragos Maftei - Selsdon/ hoțul
Alexandra Macovei - Poppy
Ana Hegyi/Erica Moldovan - Tina

scandal in culise Ateneul Iasi noiembrie 2017

Premiera spectacolului „Scandal în culise” are loc sâmbătă, 18 noiembrie 2017, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 20RON/ 15RON pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Spectacol de teatru "Mascarada˝ 14 noiembrie 2017 Casa de Cultura a Studenților 19:00

Spectacol de teatru "Mascarada˝

14 noiembrie 2017 Casa de Cultura a Studenților 19:00

 

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează evenimentul Spectacol de Teatru "Mascarada˝ jucat de actorii Teatrului Republican ˶Luceafărul˝ din Chișinău, care va avea loc pe data de 14 noiembrie 2017, ora 19:00, în incinta Casei de Cultură a Studenților Iași.  Eveniment organizat în cadrul Campaniei "100 de ani - înapoi în viitor" în parteneriat cu Consiliul Județean Iași.

În acest scop, actorii Teatrului Republican ˶Luceafărul˝ din Chișinău vin să ne încânte cu  spectacolul "Mascarada˝, montat după piesa cu același nume, scrisă de Mihail Iurevici Lermontov, care va pune pe  aceeași scenă dragostea și credința, gelozia și lipsa de încredere.
Grupul țintă a proiectului este format din toți locuitorii orașului Iași, partenerii și colaboratorii proiectului și, în special, elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii din mediul ieșean. În general, evenimentul dat se adresează tuturor ieșenilor indiferent de vârstă, sex, origine, rasă, etnie, orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, abilitate psihică sau fizică, nivel de educație, stare civilă, situație economică sau orice alte criterii definitorii.

teatru Mascarada noiembrie Iasi

Proiectul este la I-a ediție și se afla sub egida Festivalului Cultural Basarabia, organizat de ATRAG anual în perioada 15 noiembrie – 1 decembrie și 27 martie – 9 aprilie și presupune derularea mai multor evenimente culturale dedicate românilor de pe ambele maluri ale Prutului în contextul Centenarului Marei Uniri.

”Scopul evenimentului este creșterea interesului comunității ieșene față de importanța Centenarului Marei Uniri prin prisma evenimentelor din cadrul Campaniei ”100 de ani – înapoi în viitor”. Spectacolul organizat vine să sensibilizeze locuitorii orașului Iași prin promovarea artei, care a fost întotdeauna principalul pilon de sprijin pentru cultura românească de pe ambele maluri ale Prutului.” Murafa Cristin, Președinte ATRAG Iași.

Pagina de facebook a asociației: https://www.facebook.com/atrag.iasi/
Linkul către evenimentul creat pe facebook: https://www.facebook.com/events/129447207759301/

oferte revelion 2018 in Iasi