Teatru senzorial "Complet alb" 25 martie Ateneul Iasi 19:00

Teatru senzorial "Complet alb"

25 martie Ateneul Iasi 19:00

 

Asociaţia ARTES şi Universitatea Naţională de Arte „G. Enescu”, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor, filiala Iaşi, având sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, anunţă continuarea proiectului cu spectacolul de teatru senzorial „COMPLET ALB”!
Proiectul continuă cu reprezentaţia ce va fi găzduită de Ateneul Iaşi, sâmbătă 25 martie 2017, începând cu ora 19.00.

 

 

Proiectul marchează o triplă premieră: pentru prima oară la noi în ţară este pus în scenă un spectacol cu un scenariu după José Saramago. În plus, pentru ca universul ficţiunii din romanul „Eseu despre orbire” să ajungă cât mai bine la public, artiştii din proiectul „COMPLET ALB” au decis ca spectacolul să fie o experienţă singulară, bazată pe senzorialitate. Cel de-al treilea element de noutate îl constituie itinerarea unui spectacol de teatru profesionist în mai multe instituţii publice, inclusiv un spaţiu de detenţie.
Povestea unor oameni care orbesc pe neaşteptate este redată publicului nu doar prin văz, prin imagine, ci şi prin sunet, miros, atingere, spectatorii putând experimenta ei înşişi, legaţi la ochi, întâmplările iniţiatice ale personajelor orbite de lumină.

„COMPLET ALB” spune istoria unor oameni, ca noi toţi, care aleargă de colo-colo, preocupaţi, stresaţi, presaţi de iluzii; oameni care vieţuiesc, întinşi între amintiri şi proiecţia himerei de mâine. Ei bine, acestor oameni li se oferă darul orbirii, altfel spus, libertatea de a fi (cu) ei înşişi. Au şansa de a trăi în sfârşit, nu de a supravieţui, de a fi în prezent, responsabili 100%, perfect conştienţi. Iar ei... veţi vedea. Este o poveste spusă altfel decât în teatrul obişnuit, o poveste cu foi albe, dar nu complet!, pe care fiecare e invitat să-nceapă să-şi scrie prezentul, cu lumina vederii interioare.
Proiectul „COMPLET ALB” este beneficiar al fondurilor nerambursabile oferite de Primăria Municipiului Iaşi şi a primit această finanţare graţie singularităţii sale pe plan naţional.

teatru complet alb martie 2017

„COMPLET ALB”

Scenariu de Ana-Maria Nistor după José Saramago
Concept şi regie: Octavian Jighirgiu
Muzică şi sound design: Ana Teodora Popa, Teodor Maxim
Regie tehnică: Alexandru Amargheoalei
Concept video: Andrei Cozlac
Asistenţă video: Marian-Mina Mihai
Identitate vizuală: Rică Asanache
Fotografie: Vladimir Negru

Distribuţia: Andreea Darie, Alexandru Dobynciuc, Andreea Enciu, Ancuţa Gutui, Ovidiu Ivan, Theodor Ivan, Cătălin Ştefan Mândru, Daniel Onoae

Proiect finanţat de Primăria Municipiului Iaşi prin Programul Anual de Finanţare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizaţiile nonguvernamentale din Municipiul Iaşi.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 20lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.
Ateneul din Iași, Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi, Tel/fax: 0232-261.846, e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; www.ateneuiasi.ro

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!