Ce este Tae Bo

Ce este Tae Bo

 

Din  marea familie a sporturilor aerobice face parte şi  Tae-Bo , o combinaţie de aerobic, balet, karate, box, dans, hip-hop şi antrenament cu greutăţi. 

Tae Bo este antrenamentul care a revoluţionat lumea sălilor de sport în America, fiind prezentat prima dată în Boston în 1982, prima casetă video cu exerciţii de Tae Bo fiind realizată în 1998.

Tae Bo a fost dezvoltat de Billy Blanks, acesta dezvoltând exerciţii pentru el însuşi utilizind tehnici clasice din box si arte marţiale la care a adăugat câteva mişcări de dans. Artele martiale si boxul dezvoltă puterea, viteza, coordonarea şi percepţia iar mişcările de dans dau exerciţiilor energie şi ritm imbunătăţind coordonarea corpului.

Cuvintul "Tae" înseamnă "picior" în limba coreană, datorită mişcărilor care antrenează partea inferioară a corpului iar "Bo" este forma scurtă a cuvântului "box". In traducere ad literam, tae-bo înseamnă Total Awareness, Excelent Body Obedience.

tae-bo-1

 

In timpul şedinţei de Tae Bo veţi invăţa lovituri de brate şi picioare combinate cu deplasări şi eschive respectând o coregrafie cu ritmuri şi tempouri diferite.

Intr-o oră de antrenament poţi scăpa de 500-800 de calorii

Beneficiile practicarii Tae Bo

- este benefic pentru circulaţia sanguină,
- stimulează producerea de endorfine (hormonul fericirii),
- te eliberează de stres.
- iti lucrează intreagă musculatură a corpului,
- creşte oxigenarea şi este indicat fumătorilor (poate fi folosit în terapia de renunţare la tabac),
- creşte tonusul sistemului imunitar,
- stimulează regenerarea ţesuturilor,
- menţine tinereţea 

Vedete ca Pamela Anderson sau Paula Abdul sunt renumite pentru consecvenţa cu care frecventează cursurile de tae-bo, devenind adevărate pătimaşe ale acestei mişcări. De la noi din ţară Andreea Raicu este o practicantă a acestui sport.
 


Acest sport imbunătăţeşte mobilitatea, echilibrul, coordonarea şi intăreşte musculatura. Este recomandat ca înainte de a incepe un curs de tae-bo să fiţi obişnuiţi cu exerciţiile de aerobic.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!