Beneficiile consumului de peste

Beneficiile consumului de peste

Unul din alimentele care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră este peştele, care aduce beneficii pentru toate categoriile de vârstă. În cazul copiilor de exemplu stimulează dezvoltarea capacităţilor intelectuale iar bătrânii care mănâncă peşte de trei-patru ori pe săptămână sunt mai puţin predispuşi riscului de a suferi de boala Alzhaimer.

Peştele este bogat în acizi graşi omega-3 care reduc riscul bolilor de inimă şi ale arterelor, întăresc sistemul imunitar, reduc riscul cancerului de prostată şi de colon.
De asemenea, peştele este bogat în vitaminele A, D, B6, B12, în minerale (iod, fluor, fosfor, cupru, seleniu, zinc) şi sărac în grăsimi saturate şi în colesterol.

 

Iată în continuare cateva motive pentru care ar trebui să consumați pește

- Conține omega 3

Peștele este una dintre cele mai bogate surse de omega 3 care impiedică depunerea de grasimi, ce pot dăuna sanatății și dietei. Omega 3 are numeroase beneficii sănătoase, reglează bătăile neregulate ale inimii, impiedică coagularea sangelui, care ar duce la afecțiuni cardiovasculare. Mai mult, omega 3 este văzut și ca o metodă eficientă de a trata depresia. Crește nivelul de serotonină, substanță ce iți dă o stare de bună dispozitie și calm.

mancare-peste

- Un aport bogat de proteine

Peștele spre deosebire de alte tipuri de carne iți conferă proteinele esențiale în cantitățile exact necesare și ajută organismul să le absoarbă, să le asimileze și să le utilizeze. In special atunci cand urmezi o dietă, trebuie să iți asiguri o sursă sigură de proteine de calitate care să iți confere energia necesară. Iar peștele spre deosebire de carnea roșie, este ușor și nu iți oferă un aport ridicat de grăsimi saturate. Iar caloriile sunt reduse.

- Te ajută să slăbeşti

Carnea de peste este recomandată si în cazul curelor de slăbire, deoarece are o cantitate mult mai mică de lipide în comparație cu alte tipuri de carne.

- O sursă naturală de iod

Peștele este printre puținele surse de iod, un mineral necesar pentru reglarea anormaliilor la nivelul glandei tiroide. O deficiență de iod duce la dereglarea producției de hormoni tiroidieni, ce duc la reacții anormale ale metabolismului. Colesterolul ridicat este intîlnit adesea în cazul pacienților care suferă de hipotiroidă.

- Vitamine

Peștele este bogat în special în vitamina B. Vitamina B este esențială pentru reglarea metabolismului și ajută la o buna funcționare a sistemului reproductiv și a sistemului nervos.

Peștele trebuie gătit imediat după ce l-ai cumpărat, deoarece ținut la temperatura camerei pentru o perioadă îndelungată poate duce la dezvoltarea bacteriilor. Este obligatoriu în acest caz ca peștele să fie ținut la congelator pană în momentul preparării.