Ce iti creste apetitul si te face sa mananci mult

Ce te face sa mananci

 
Există numeroşi factori care controlează obiceiul de a mânca iar cei care doresc sa slăbeasca trebuie să țină cont de comportamentul alimentar căci acesta poate crește consumul de alimente. Iată cateva motive care ne pot determina să mâncăm exagerat!

Iată cei mai importanţi factori care stimulează apetitul:

Ora mesei

Respectând un program ordonat al meselor, senzaţia de foame va apărea inevitabil în apropierea orelor programate pentru masă. Acest lucru te va ajuta să mănânci ordonat, atunci când îţi este foame şi fără să exagerezi cu cantităţile pe care le consumi. Doar în cazul în care sari peste ora obişnuită la care mănânci atunci va exista riscul să mănânci mai mult.

Televizorul, singurătatea şi plictiseala

Mâncatul în faţa televizorului determină creşterea consumului caloric, a frecvenţei meselor, dar în acelaşi timp întârzie şi apariţia senzaţiei de saţietate. Un efect similar apare şi atunci când mănânci de plictiseală sau ca să alini singurătatea.

Mancarea in fata televizorului nu e indicata

Grăsimile şi alimentele grase

Potrivit specialistului, alimentele grase au un efect redus asupra saţietăţii. Prin urmare vei fi tentată să mănânci mai multe grăsimi pentru a te sătura.

Mâncarea gustoasă

Cu cât este mai gustoasă mâncarea cu atât vei fi tentată să mănânci exagerat din ea. Acest lucru este determinat de faptul că gustul plăcut stimulează secreţia dopaminei sau derotoninei, iar acestea scad saţietatea şi ne fac să măncăm cantităţi exagerate, avertizează specialistul. Multe produse din comerţ conţin monoglutamat de sodiu, un aditiv folosit cel mai des la prepararea mezelurilor şi care păcăleşte creierul, deoarece odată adăugat într-un produs îi potenţează aroma şi-l face irezistibil la gust.

Tot soiul de gustări plasate prin casă

Accesul facil la tot soiul de ronţăieli (fursecuri, saleuri, alune, fructe uscate etc) stimulează ciugulitul constant, fără să fie însoţit de senzaţia de foame. Astfel vei mânca mai tot timpul, fără săţi dai seama de cantitatea consumată.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!