Beneficiile grapefruitului pentru sanatate

 

Inainte de a citi despre efectele benefice ale grapefruitului asupra organismului e bine sa știți despre problemele pe care le poate genera acest fruct.

- Pentru persoanele care nu iși doresc o sarcină și care folosesc anticoncepționale orale, e bine de știut că grapefruitul anulează efectul acestora și asta pentru că interactionează cu efectul acestora, atât grapefruitul cât și anticoncepționalele fiind metabolizate în ficat.
- Grapefruit-ul interacționează cu medicamentele pentru inimă, acest fruct putând anula sau potența efectul medicamentelor, astfel incât poate pune viața unui cardiac în pericol.

 

 

- Grapefruit-ul poate duce la colaps al tensiunii arteriale. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială și se află sub tratament medicamentos nu ar trebui să consume grapefruit. Acest fruct actionează la nivel molecular și interactionează cu medicamentele hipotensoare, al căror efect il potențează. Pacientul poate suferi variații mari ale valorilor tensiunii arteriale, uneori acestea pot fi foarte scăzute.
 - Grapefruit-ul acționează asupra colesterolului, de aceea nu este bine să fie consumat de persoanele care urmează un tratament de scădere a colesterolului în sange.

grapefruitul-beneficii-contraindicatii 

In cazul în care sunteți o persoană sănătoasă și nu aveți probleme ca cele de mai sus puteți consuma acest fruct, mai ales in perioada rece, astfel că puteți să vă stimulați imunitatea, grație vitaminei C pe care o conține.

Efectele benefice ale consumului de grapefruit

- Puteţi să preveniți răceala dacă urmați o cură cu suc de grepfruit. Antioxidanţii din acesta luptă împotriva bacteriilor, scad febra şi ameliorează durerile de gât. Asociat cu miere şi lămâie, grefrutul previne simptomele răcelii: stări de oboseală, dureri musculare...

 - Ajută la menținerea sănătății gingiilor prevenind sângerările gingivale. Dacă aveți gingiile sensibile şi vă sângerează atunci cînd vă spălați pe dinţi, e bine să adăugați grapefruit în salate sau să il consumați ca atare pentru că reduce inflamaţiile şi protejează gingiile. În acest fel, se previn infecţiile bacterine care provoacă abcese sau parodontoză.

- Ajută la secreţia bilei. Dacă vă treziți dimineaţa cu gust amar în gură, atunci e posibil să aveti probleme cu bila. O cură, de două, trei ori pe an, cu suc de grepfrut poate face minuni.Trebuie să beți două-trei căni pe zi cu suc de grapefruit preparat în casă. Acesta are calităţi medicinale de reglare a secreţiei fiind un hepatoprotector natural.

- Mai este benefic și în cazul transpirației picioarelor, rănilor, erupțiilor pe piele, matreții, coșurilor.