Uleiul de migdale - beneficii pentru par, pentru fata, pentru vergeturi

 

Uleiul de migdale (care este produs din sâmburii de migdale dulci) este folosit în aromaterapie și în masajul corporal pentru oamenii de orice vârstă. Acesta este bogat în calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu, vitaminele A si B, taninuri fiind recomandat tuturor tipurilor de piele, inclusiv celei sensibile. Uleiul de migdale se absoarbe total de piele după aproximativ 10 minute de la aplicare iar pielea devine foarte fină la atingere.  Pe langă faptul că hidratează și hrănește pielea, acesta catifelează și păstrează strălucirea pielii, calmează iritațiile și inflamațiile si întarzie procesul de îmbătranire.

Uleiul de migdale poate fi aplicat direct pe piele sau în combinație cu o cremă exfoliantă pentru a-i spori beneficiile. Acest remediu poate fi folosit indiferent că ai pielea uscată, sensibilă sau grasă.

Beneficiile uleiului de migdale

Ulei de migdale - beneficii pentru par si fata

Beneficiile uleiului de migdale  pentru par 

Uleiul de migdale hrănește și netezește cuticulele firului de păr, oferă strălucire părului, împiedicând ruperea și căderea acestuia. Uleiul de migdale stimuleaza scalpul să accelereze creșterea firelor de păr.

Folosind câteva picături de ulei se masează scalpul cu mișcări circulare, după care se lasă să acționeze câteva minute, iar apoi se clătește cu apă din abundență.

Astfel, uleiul de migdale acționează la 3 niveluri:
- părul devine moale și ușor de periat;
- firul devine mai puternic;
- conferă părului luminozitate și un aspect sănătos;

Beneficiile uleiului de migdale  pentru piele

Uleiul de migdale actionează ca un hidratant și este bun, în special, pentru pielea uscată. De asemenea, luminează ridurile intunecate din jurul ochilor și este foarte util pentru albirea feței. Uleiul de migdale vindecă iritațiile și erupțiile cutanate de pe față și de pe corp, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care producătorii de cosmetice îl includ în produsele pentru intinerirea și hidratarea pielii.

Iată câteva dintre beneficiile uleiului de migdale pentru piele:
- catifelează și păstrează strălucirea pielii
- intârzie procesul de imbătrânire
- ameliorează cearcănele
- hidratează pielea in profunzime
- calmează iritațiile și inflamațiile de la nivelul pielii
- calmează pielea uscată și mâncărimile pielii
- hrănește pielea, făcând-o netedă și moale
- tratează buzele crăpate și erupțiile cutanate de pe corp

De asemenea, folosit in mancare, acest ingredient reduce colesterolul și oferp relaxare mușchilor luxați sau tensionați. Aplicând ulei de migdale pe scalp, nu numai că se ameliorează sănătatea părului, dar se și îmbunătătește sistemul nervos și se reduc durerile de cap.

Beneficiile uleiului de migdale pentru vergeturi

Masajul zilnic, timp de 5 minute, a zonei perineului cu ulei de migdale, în ultimele 5-6 săptămâni ale sarcinii, ajută la păstrarea pielii suple și elastice, iar prin urmare aceasta va suporta mai ușor tensiunea din timpul nașterii.
Uleiul de migdale dulci poate fi folosit în timpul sarcinii pentru a preveni apariția vergeturilor. Uleiul se aplică pe coapse, sâni și stomac, zone predispuse la apariția vergeturilor după naștere. Prin masaj zilnic cu ulei de migdale dulci, aceste zone vor căpăta elasticitate și vor rezista mai bine în fața vergeturilor.