Proprietatile visinelor pentru sanatate

 

Suntem în plin sezon al cireșelor și al vișinelor, două fructe care ne ajută foarte mult să ne păstram sănătatea și să tratăm anumite boli. Vișinele conțin o mulțime de vitamine printre care enumerăm vitaminele B1, B3, B3, B6, B9, potasiu, calciu sau fosfor.

 

Iată in continuare cum ne ajută sănătatea dacă mâncăm vișine

Sunt folosite in curele de slăbire

Având in proportie de 80% apa și conținând foarte puține calorii (la 100 de grame de vișine avem doar 60-70 de calorii), vișinele sunt ideale în curele de slăbire. Putem să mancam oricat de multe vișine și nu o să ne ingrasam, insa ceea ce le face speciale e faptul ca impiedica depunerea grasimilor in zona abdominala.

Vișinele au proprietăți laxative

Dacă suferiți de constipație, nu există un leac mai natural decât un castronel plin ochi de vișine! De asemenea, ele contribuie la eliminarea toxinelor din organism, au puternice proprietăți energizante și sunt ideale pentru cei care suferă de aciditate gastrică mare.

Luptă împrotriva bolilor cardiovasculare

Datorită conținutului mare de potasiu, dar și datorită faptului că vișinele contribuie la diminuarea tensiunii arteriale și la scăderea nivelului colesterolului rău și a trigliceridelor, aceste fructe sunt extrem de importante pentru o inimă sănătoasă și puternică, în special pentru persoanele cu o dietă bogată în grăsimi de origine animală. Ele purifică sangele, stabilizează ritmul cardiac  și conțin o cantitate mare de antocianidine, substanțe puternic antioxidante, care impiedică formarea cheagurilor de sange.

Proprietatile benefice ale visinelor pentru sanatate

 

Ajută persoanele care suferă de diabet II

Vișinele sunt recomandate in special persoanelor care suferă de diabet, și asta datorită conținutului mare de vitamina E și C. De asemenea ele contribuie la curățarea rinichilor și la prevenirea bolilor aparatului urinar, favorizând eliminarea acidului uric.

Ajută la tonifierea tenului

Dacă doriți să intărziați apariția semnelor imbătrânirii pe tenul vostru consumați de vișine deoarece acestea tonifică pielea și ii redă elasticitatea și luminozitatea.