Alimente care regenereaza ficatul

 

Unul din organele vitale ale organismului care este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui este ficatul. El este o adevarata uzina vie: secreta bila, care are rol in digestie, intervine in metabolismul glucidic, lipidic sau proteic, sintetizeaza un numar mare de substante, metabolizeaza medicamentele si substantele straine. Din pacate in cazul unei dereglari, efectele cauzate de aceasta sunt nefaste asupra intregului organism. De aceea este indicat sa consumam anumit alimente care ajuta la regenerarea ficatului

Alimente care regenerează ficatul:

1. Usturoiul

Unul din alimentele excelente pentru curatarea ficatului este usturoiul pentru ca acesta activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor. În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curătare și de protejare a ficatului de deteriorare. Pentru a regenera ficatul, folositi usturoi proaspăt. Consumă doi-trei cătei de usturoi pe zi cu mentiunea ca e indicat sa folositi usturoi romanesc care a fost crescut fara chimicale. Evitati cel care se gaseste in comert in hipermarketuri care de obicei este din import.

 

2. Sfecla roșie

Un alt aliment care regenerează puternic ficatul este sfecla rosie. Aceasta conține beta-caroten, care stimulează și imbunătăteste funcționarea ficatului. Sfeclă roșie este și un purificator natural al sângelui.

 Alimente care regenereaza ficatul

3. Grapefruitul

Grapefruitul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului si asta din cauza sursei importante de de vitamina C, pectină și antioxidanți,  Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Pentru a va detoxifia ficatul beti un pahar de 100 ml de suc de grapefruit pe zi sau mancati un fruct întreg – preferabil la micul dejun.

 

4. Nucile

Nucile sunt bogate în L-arginină, glutation şi acizi graşi Omega-3, substanţe care contribuie la procesul de purificare a ficatului. Nucile sprijină funcţiile hepatice şi facilitează oxigenarea sângelui.

 

5. Avocado:

Avocado ajută organismul să producă un tip de antioxidant numit ”glutation”, de care ficatul are nevoie pentru a filtra componentele toxice. Pentru repararea ficatului in numai o luna este indicat sa consumam avocado o dată sau de două ori pe săptămână.

Adaugă comentariu

Trimite