Rodia - beneficiile pentru sanatate ale consumului de rodii

 Rodia - beneficiile ei asupra sănătății

Rodia este unul dintre cele mai populare fructe, bogat in nutrienți valorosi, cu o aromă și un gust unic. O singura rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți, ea fiind de asemenea bogată in acid folic și vitaminele A și E. Rodia conține de 3 ori mai mulți antioxidanți decat vinul rosu sau ceaiul verde având aproximativ 83 de calorii la 100 de grame adică puțin mai mult decât au merele. Rodiile nu conțin colesterol sau grăsimi saturate fiind o sursă bună de fibre dietetice solubile și insolubile, furnizând aproximativ 4 grame la 100 de grame (12% din necesarul zilnic).

In plus, rodiile sunt o sursă bună de vitamine vitale precum acidul pantothenic (vitamina B5), folati (acid folic), piridoxina (vitamina B6 ) si vitamina K, precum și in mineralele calciu, cupru, potasiu și mangan.

Beneficiile pentru sănătate ale rodiei

In continuare puteți citi despre beneficiile pe care le are asupra sănătății consumul rodiilor :

- Rodiile sunt bogate in polifenoli, care au proprietăți antioxidante puternice. Antioxidanții previn deteriorarea radicalilor liberi din pereții arterelor, prevenind astfel apariția bolilor de inimă.

- Rodiile ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acidul punicic este unul dintre ingredientele principale din rodie care ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor.

-  Consumul unei singure rodii pe zi este suficient pentru a adăuga fibre la dieta zilnică ajutând la menținerea sistemul digestiv sănătos.

beneficiile rodiei pentru sanatate Iasi 365

- Fiind bogate in compusi antiinflamatorii, rodiile sunt recomandate persoanelor care sufera de tulburari ale sistemului imunitar. Ele ajuta organismul sa-si dezvolte abilitatea de a combate agentii infectiosi prin stimularea imunitatii.

- Compusii polifenolici din rodii sunt antioxidanti puternici care pot amana aparitia procesului de imbatranire. Consumul de rodii mentine pielea ferma si stralucitoate pentru o perioada lunga de timp.

- In afara de reducerea stresului oxidativ intern al organismului, rodiile ajuta si la inhibarea stresului psihologic.

 

Rodia creste in zone ca Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, nordul Indiei, dar se cultiva si in zonele mediteraneeana, caucaziana, Asia, Malayezia, Spania, California, Arizona etc.

Adaugă comentariu

Trimite