Alimentele care contin cele mai multe fibre

Alimentele care contin fibre multe

 

Fibrele alimentare sunt foarte importante pentru organismul uman, ele stimuland digestia, reduc nivelul de zahar din sange si previn depunerile de grasime. De asemenea, fibrele previn si hemoroizii. Cantitati importante de fibre gasim in cateva alimente naturale cum ar fi: merele, perele, broccoli, porumbul, migdalele, fasolea sau avocado.
Femeile trebuie sa consume zilnic peste 25 de grame de fibre, iar barbatii intre 35 si 40 de grame.

Iata ce puteti consuma:

Porumb

- Porumbul este un aliment bogat in fibre si antioxidanti , substante extrem de benefice pentru organismul uman. 200 de grame de porumb contin 2 grame de fibre. Poti consuma porumbul in diverse mancaruri si salate. De asmenea, poti consuma si popcorn, insa fara sare sau grasimi.

porumb-1

 Migdale

- Migdalele sunt o sursa importanta de fibre, insa si de grasimi sanatoase si proteine. Aceste alimente au insa un continut caloric ridicat, asfel ca este indicat sa le consumi cu moderatie. 50 de grame de migdale contin 3 grame de fibre si 170 de calorii.

Fasolea neagra

- Fasolea neagra contine 15 grame la 200 de grame. De asemenea, sunt foarte bogate si in proteine. Culoarea inchisa este un semn al continutului ridicat de antioxidanti si flavonoide. Este insa indicat ca atunci cand consumi preparate cu fasole sa bei multa apa.

fasole-neagra

Avocado

- Pulpa carnoasa si cremoasa a fructului de avocado este o sursa importanta de fibre. Un avocado intreg contine peste 10 grame de fibre. Avocado este si o sursa importanta de grasimi benefice pentru organism, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si a afectiunilor cardiace.

Pere

- Perele sunt unele dintre cele mai nutritive fructe si este indicat sa fie consumate cu coaja. Coaja perelor contine cantitati importante de fibre. De altfel, o para mica contine 5 grame de fibre.

Orezul brun

- Orezul brun are o aroma de nuca si un gust placut. Este si o sursa imporanta de fibre, o cana de orez brun avand peste 4 grame de fibre. De asemenea, consumul de orez brun reduce si riscul de diabet.

orez-brun