Expozitie - O ora pentru arta 21 - 28 februarie Carturesti Palas Mall

Expozitie - O ora pentru arta

21 - 28 februarie Carturesti Palas Mall

 

Librăria Cărturești din Palas Mall Iași găzduiește în perioada  21 - 28 februarie 2015 expoziţia de pictură “O oră pentru artă”.
Înscris în registrul artelor vizuale, evenimentul vizează dezvoltarea interesului copiilor faţă de cunoaşterea manifestărilor tradiţionale prin care poporul român sărbătorește iubirea. Diverse si originale, creațiile plastice expuse promovează 30 de elevi talentaţi cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani coordonați de artistul plastic Diana Ivanov - Doamna de pictură.
Lucrările etalate ilustrează un demers al consecvenței provocărilor cu valențe spirituale care focalizează comportamente culturale și demersuri artistice care au ca punct de plecare și centru de interes Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români.
Vernisajul expoziției are loc sâmbătă 21 februarie 2015, ora 13.00.
Prezintă lector univ. dr. Horia Costin Chiriac.

expozitie pictura o ora pentru arta

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului educativ Dragobete Art. Ro – ediția a III- a, proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice din România în CAER 2015, Direcția Generală Educația și Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Domeniul Cultural – Artistic: Axa Culturi și Civilizații
Dragobete Art. Ro susține proiectul Iași 2021 - Capitală Culturală Europeană.

Coordonatori de proiect: profesor Carmen Sirbu și profesor univ. dr. Constantin Tofan

O oră pentru artă

Cursul “O oră pentru artă” dorește să dezvolte abilitățile artistice ale celor care îl urmează folosind metode pedagogice aplicate individual fiecarui copil. Cei care urmează acest curs au ocazia să abordeze noțiuni de bază ale desenului, picturii în acuarelă, tempera sau acrilic pe diverse suprafețe de lucru cum ar fi: lemnul, hârtia, cartonul, sticla sau ceramica și notiuni generale de istoria artei. Ideea pe care se bazează filosofia acestui curs este de a privi în trecut, de a cunoaște ceea ce au descoperit și au realizat alți marii artiști și de crea ceva nou, original, care să aparțină prezentului și  lumii în care trăim.
Cursul “O oră pentru artă” face cunoscute nenumaratele conexiuni ale artei cu celelalte profesii prin dezvoltarea spiritului de observație, a atenției, a puterii de concentrare, de sintetizare a materiei, prin dezvoltarea creativității, a imaginației, a respectului de sine și abilitatea de a se integra și de a se adapta oricărei situații.
Cursantilor le sunt deschise drumurile catre arta sub indrumarea artistului plastic Diana Ivanov avand la dispozitie materiale profesionale de cea mai buna calitate si accesul in propriul atelier de pictura.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!