Decembrie 04, 2023

Expozitie Anastasia Cantemir 24 iulie - 24 septembrie Turnul Golia

Expozitie Anastasia Cantemir

24 iulie - 24 septembrie Turnul Golia

 

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași  organizează a doua  expoziție personală de icoane pictate pe diverse materiale (piatră, sticlă, pânză, lemn) a artistei ieșene Anastasia Cantemir - 9 ani, expoziție intitulată « DIVINITATEA VĂZUTĂ CU PENELUL ȘI INOCENȚA COPILĂRIEI ».

Expoziția are loc în Turnul Golia (Turnul Clopotniță)-et.I și aduce în atenția publicului un număr de 35 de lucrări executate de Anastasia.
Anastasia este elevă în clasa a- III- a,  la Școala nr. 22 B.P. HAȘDEU , Iași, are o personalitate puternică, dar în fapt este timidă, sensibilă și foarte curioasă, este atentă la detalii, fascinată de jocul de umbre,  îi place să combine culorile și dorește să învețe lucruri noi.
A mai avut până acum încă 2 expoziții personale, la Turnul Golia(30 mai 2014) și Atrium Palas  (27.09.2014), prima icoană pe sticlă pictată de ea când avea 7 ani se află și acum expusă în Biserica  “Sf. Nectarie” din Alexandu cel Bun, Iași.

Expozitie Anastasia Cantemir 2015

Vernisajul expoziției « DIVINITATEA VĂZUTĂ CU PENELUL ȘI INOCENȚA COPILĂRIEI » va avea loc Vineri 24 Iulie 2015, ora 18, în Turnul Golia, et.I.
Vernisajul se constituie într-un eveniment special, deoarece , scriitoarea ieșeană Alexa Mihaela, va lansa cu această ocazie o nouă cărticică de povești intitulată “Legenda Goliei“ , care face parte dintr-o  serie de povești pentru copii pe care ne-am propus împreună să le dedicăm Turnului Golia.Cărticica este ilustrată cu picturi aparținându-i Anastasiei Cantemir și lui David Alexandru  .
De asemeni, la Vernisaj vor fi prezenți și alți copii talentați din Iași, Thomas Andrici, Francesca Giurgilă și Maria Luisa Andrici , care doresc să-i fie alături Anastasiei la acest eveniment deosebit și care vor susține un mic recital de pian și voce.
Invitați speciali la Vernisaj  vor fi D-na Raluca Daria Diaconiuc-Corespondent Radio Iași, care va și prezenta desfășurarea evenimentului  și de asemeni părintele Vlad Chiriac.

Cei doi invitați speciali nu sunt aleși întâmplător, deoarece d-na Raluca Daria Diaconiuc este autoarea cărții “Fonoteca Excelenței”-ajunsă anul acesta la vol.II, volum care conține interviuri și imagini cu artiști sau persoane de valoare din Iași, care activează în domenii diferite.
Dintre persoanele de valoare de anul acesta apărute în  volum  face parte și Anastasia(fratele ei geamăn , Vladimir, a fost cuprins în vol.I/2014),  iar părintele Vlad Chiriac este îndrumătorul Anastasiei la Cercul de pictură icoane din cadrul Mănăstirii Vlădiceni, jud.Iași.
Pe tot parcursul Vernisajului expoziției « DIVINITATEA VĂZUTĂ CU PENELUL ȘI INOCENȚA COPILĂRIEI » , ce va avea loc VINERI 24 Iulie 2015, ora 18, în Turnul Golia (Turnul Clopotnită)-et.I, va rula un scurt film în care vom vedea cum creează Anastasia o icoană pe piatră, de la momentul alegerii pietrei din râu și până la momentul în care această piatră se transformă cu talent și muncă într-o icoană.
Intrarea la vernisaj este liberă.

Ca o surpriză a organizatorului pentru Anastasia, Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a editat un album cu lucrările expuse în cadrul expoziției.
Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniu Cultural la secțiunea CONSERVARE.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!