Finalul Campionatului National de Drift 2016

1-2 octombrie Aeroportul International Iasi

 

Finalul Campionatului National de Drift 2016 se va desfasura in perioada 1-2 octombrie 2016 pe pista veche a Aeroportului International Iasi. Evenimentul, pus in scena de Romanian Drift Community, in parteneriat cu Aeroportul Iași, va aduce la start peste 50 de piloți din Romania si Bulgaria.

Maşini care dezvoltă în total peste 16.000 de cai putere se vor confrunta în ceea ce se anunţă a fi cea mai încrâcenată rundă a sezonului, în lupta pentru marele titlu de campion absolut aflându-se doi piloţi români şi doi bulgari.

“Îi vom avea la start pe cei mai buni piloţi români şi bulgari ai momentului, iar importanţa acestei runde este una istorică deoarece va desemna primul campion de când driftul a fost recunoscut oficial de către autorităţi ca probă sportivă“, a declarat Alin Huiu, media manager al Romanian Drift Community.

În acest moment, după patru etape, Stefan Stefanov conduce topul cu 323 de puncte, urmat de conaţionalul său Krasmir Stefanov (281p), în timp ce Iulian Jumuga (277p) şi Sorin Ene (241p), campionul en-titre, sunt pregătiţi pentru asaltul final. În drift, câştigătorul unei etape primeşte 100 de puncte, la care se pot adăuga alte maxim 10 puncte în funcţie de locul ocupat în calificări.

“Am încredere că pot câştiga această etapă, nici nu mă gândesc la altă variantă. Trebuie să păstrăm acest prim titlu de campion absolut în România“, a spus Iulian Jumuga (22 de ani), care conduce un BMW E36 de 500 de cai putere.

campionatul national drift Iasi 2016

Evenimentul unic pus în scenă de Romanian Drift Community în parteneriat cu Aeroportul Internaţional Iaşi va aduce la start peste 50 de piloţi din România şi Bulgaria, printre care Călin Ciortan (dublu campion continental King of Europe şi de două ori campion naţional), Răzvan Frăţianu (campion naţional în 2011), Gabi Imre (instructor Academia de Drift), Istvan Szabo (campion naţional în 2014), Traian Buşe (campion naţional în 2010) Cătălin Trifan, Ilarion Grigorici şi Kristalina Stefanova, ultima, la doar 16 ani pe care îi va împlinipe 28 septembrie, fiind cea mai tânără femeie-pilot de drift din Europa.

Accesul publicului este gratuit in ambele zile ale competitiei, iar spectatorii vor putea incerca senzația oferita de o masina de drift la sesiunile de taxi drift.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!