Noua caleaşcă a reginei Marii Britanii si Irlandei de Nord

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va călători la evenimentele speciale într-o caleaşcă unicat, care celebrează prin lucrătura sa sute de ani de istorie britanică.
Trăsura a fost concepută şi ulterior realizată de australianul Jim Frecklington, în oraşul Sidney, de-a lungul a zece ani, timp în care a fost ajutat de un grup de sculptori şi meşteşugari.

Dar iată accesoriile care fac din această trăsură una specială:

1 - Coroana care este sculptată din lemn din stejarul Reginei Victoria şi care are o mică cameră video care îi oferă Suveranei Angliei o vedere panoramică. In interiorul Crucii Malteze există o capsulă cu mir, aur şi tămâie.

2 - Mânerele uşilor, fiecare dintre mânere fiind încrustat cu 130 de safire australiene şi 24 de diamante.

caleasca-reginei-marii-britanii

3 - Scaunele din interior sunt capitonate cu peste 18 metri din cel mai fin brocard de Sudbury de culoare aurie, acestea fiind decorate cu emblemele cu blazonul regal şi emblemele celor patru părţi din regatul unit.

4 - Tăbliile de uşă sunt încrustate cu relicve din istoria Marii Britanii, astfel aici găsim fragmente de pe corabia Mary Rose, aeronava Lancaster, puştile de la Waterloo, mărul lui Isaac Newton şi lemn de pe Frontul de Vest (Primul Război Mondial).

5- Galeria (decoraţia de pe acoperiş) intruchipează trandafirul Angliei, ciulinul Scoţiei, prazul Tării Galilor şi Inul Irlandei de Nord.

6 - Lampile sunt placate cu aur şi acoperite cu o replică a coroanei Imperiale, fiecare lampă având geamuri de cristal modelate cu simbolurile Angliei, Scoţiei , Tării Galilor şi Irlandei de Nord.

7 - Capra este facută din frasin, la caleaşca regală putând fi legaţi 9 cai

8 - Vopseaua folosită a fost adăugată în zece straturi, trei din ele folosind o vopsea pentru timbrele jubiliare, cu nuanţă de roşu.

9 - Mânerele scaunelor sunt făcute din balustrada de pe fostul yaht regal Britannia, în aceste mânere găsindu-se comenzi electrice pentru reglarea temperaturii şi a geamurilor.

10 Roţile sunt turnate din aluminiu de un renumit designer australian de maşini de curse, Terry Sainty.

11 - Sistemul electric este susţinut de o baterie aşezată sub scaunul lacheului.

12 Suspensiile - arcurile sunt forjate manual, iar arcurile eliptice sunt făcute din oţel şi apoi aurite.

 

Din aceeasi categorie