Bacalaureat 2011 - un nou esec al nostru

Bacalaureat 2011

Anul acesta mai mult decat in ceilalti ani bacalaureatul a creat o multime de discutii. Daca nu ar fi fost rata de promovabilitate asa de mica cred ca polemicile se incadrau in limitele care au fost si in ceilalti ani. Din pacate pentru multi absolventi, anul acesta, s-a trezit in cei care ne conduc, cinstea. Ca avem o multime de elevi "cleiosi", o stiam, ca multi smenuiesc examenul, o stiam, ca multi fac pregatire degeaba, o stiam, insa nu stiam ca procentul celor care sunt "varza" e asa de mare. Pentru mine nu este o noutate lucrul acesta si asta o spun prin prisma faptului ca la noi au disparpromovarea valorilor adevarate. Atat timp cat pentru multi etalonul succesului in viata ramane Becali, nu avem ce face. In afara de asta in ultimii ani au fost promovate in media persoane de genul : Nikita (aia de mergea la Capatos - clarificare pentru a nu se crea vreo confuzie), Vanghelie "care este", Borcea "atotstivuitorul", Sexy Braileanca plus alte specimene de care acum un imi aduc aminte. Cu asemenea modele si cu inocularea idei ca se pot obtine multe, fara sa depui nici un fel de efort s-a ajuns unde s-a ajuns. Eu nu ii condamn pentru ca e mult mai usor sa "produci" prin afara prin fel de fel de "smenuri" decat sa stai aici si sa-ti tocesti creieri pentru cateva milioane care de abia, abia iti ajung sa o duci de pe o zi pe alta. Alegerea pentru ei este foarte usoara.

Bacalaureat 2011 - scandaluri si esecuri

In fine lasand lucrurile astea deoparte am sa inchei cu cateva perle de la BAC. Un ultim subiect consta in redactarea unui eseu despre particularitatile de constructie a personajului dintr-un text dramatic studiat. O parte din cei care au ales "O scrisoare pierduta" au considerat ca:

 

• "Cetateanul turmentat este reprezentat în lumea reala de omul obisnuit, adica betivul roman"
• "Misterioase sunt caile scrisorii pierdute"
• "Caragiale era un adevarat mistocar al secolului 17"
• "Putem spune ca Caragiale e foarte actual, personajele cu prosti si betivi regasindu-se in fiecare club de fite din lumea noastra amara"
• "Cetateanul turmentat se întreaba "Eu cu cine votez?" la fel ca sustinatorii de pahar a lui Basescu"
• "Acest text nu pare dramatic la prima vedere, dar cand ne dam seama ca e plin de zaharisiti si betivi incepe sa ne aduca aminte de vremurile noastre si de Basescu si devine trist"
• "Zaharia Trahanache avea acest nume pus de Caragiale, deoarece se ocupa cu traficul de zahar. In mod similar, Farfuridi desfasura afaceri cu farfurii, iar Iordache Branzovenescu rula afaceri cu branza"
• "Dupa numele lui Branzovenescu ne putem da seama ca acesta era de la tara si avea radscini stravechi in cultivarea branzei."

Subiecte blog *

Joi, 26 Aprilie 2018 10:34

Marți, 05 Decembrie 2017 19:23

Luni, 16 Octombrie 2017 20:10

Marți, 25 Iulie 2017 13:22

Marți, 25 Iulie 2017 09:15

Sâmbătă, 24 Iunie 2017 17:26

Vineri, 16 Iunie 2017 23:20