iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

Minune - dupa ani in care ne-am obisnuit cu vederea unei cladiri in constructie si care strica tot aspectul stradal iata ca pana la urma o parte din cladire a fost finisata. Se lucreaza cu o viteza de melc, insa lucrul asta cred ca nu mai deranjeaza pe nimeni. Ne-am obisnuit  si cred ca suntem foarte buni la batut recorduri referitoare la cat de greu se poate amenaja sau construi o cladire.

Filarmonica Iasi cladirea noua

Daca eram un bun cetatean ar fi trebuit sa fac o poza in care sa nu se vaza macaraua si nici materialele constructorilor. Insa din pacate nu sunt, plus ca pana va fi inaugurata cred ca o sa mai treaca ceva vreme  si culorile o sa mai paleasca (daca comparam culoarea cladirii noi cu cea de langa ea).

Filarmonica Iasi cladirea noua

Filarmonica Iasi cladirea noua

Despre Filarmonica Iasi se pot spune o multime de lucruri insa printre cele mai importante ar fi:

  • Concertul inaugural al Filarmonicii de Stat "Moldova" din Iasi, institutie cu activitate artistica permanenta, a avut loc la 9 octombrie 1942, sub bagheta lui George Enescu.
  • Numarul de prime auditii locale, din genurile simfonic si concertant ce au avut loc in perioada 1942-1953 depaseste 150 de lucrari.
  • In Filamormonica Moldova vor rasuna la Iasi simfoniile lui Mozart, Brahms, Schubert si Schumann, muzica de R. Strauss, Debussy si Sostakovici, concerte de Saint-Saëns, Glazunov, Rahmaninov, Liszt si Ravel, muzica romaneasca de G. Enescu, Al. Zirra, A. Castaldi, M. Andricu, A. Stoia, A. Alessandrescu.
  • In primavara anului 1953 se  infiinteaza Corul Gavriil Musicescu al Filarmonicii de Stat din Iasi.

Din aceeasi categorie

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...