Cat produce un fotbalist de este platit asa de bine?

Uitandu-ma la TV la meciul Romaniei cu San Marino ( vreo 15 minute ca nu am rezistat mai mult)  mi-a venit in minte o intrebare pe care cred ca multi si-au pus-o: ce beneficii aduc fotbalistii romani societatii in general de sunt platiti cu sumele cu care sunt platiti. Luam de exemplu un jucator de la Sportul Studentesc . Nu stiu ce nume sa dau insa intrebarea e ce produce el pentru societate. Joaca intr-un week -end un meci ( cu Gloria Bistrita de exemplu) la care asista maxim 100 de persoane din care jumate sunt oficiali ai celor doua cluburi. La TV daca e transmis meciul se uita maxim 1000 de persoane iar la alea mai mult le provoaca nervi decat placere. Pentru  jucator se plateste antrenorul, maseurul, preparatorul fizic, utilitatile la club, lumina la nocturna, benzina la autocar. Si in afara de banii de pe 20 de amarate de bilete si drepturile din televiziune - care apropo sunt umflate cu pompa - altceva ce mai produce marele nostru jucator?

In schimb ce doreste el? Contract cat sa poata trai toata viata plus bani de o masina ( dar nu oricare una de vreo 50.000 ca sa moara toate curvele cand il vad pe strada). Vorba aia  nu poti asculta manele la maxim intr-un amarat de Logan. Prima de instalare ca sa aiba cu ce iesi la agatat prin cluburi, basca ceva banet sa-si ia o casa ca sa aiba unde sa si-o traga cu pitipoacele alea pe care le-a agatat prin cluburi.

Nu stiu daca am nimerit-o cu fotbalistul de la Sportu insa luati orice fotbalist de la oricare echipa, daca acesta nu e convenabil. Ideea e ca dupa parerea mea fotbalistii produc mai mare paguba decat beneficii iar daca in Romania s-ar plati impozitele cum ar fi normal, iar fotbalul nu ar mai fi un loc unde se spala banii atunci nimeni nu ar mai da banii de pe contractele de acum.

Porumboiu patronul FC Vaslui

Sa fi fost in locul lui Porumboiu de exemplu si sa platesc salariile pe care le plateste el la Vaslui iar echipa sa joace cum a jucat cu Twente cred ca innebuneam. Trebuie sa fii nebun sa dai cateva zeci de mii de euro pe luna salarii pentru ca sa vezi ca asa zisii fotbalisti ai tai se plimba pe teren. Asta e fotbalul si iata ca cel romanesc a ajuns intr-un con de umbra in privinta performantelor insa in privinta cerintelor salariale acestea au ramas tot prea sus.

Subiecte blog *

Joi, 26 Aprilie 2018 10:34

Marți, 05 Decembrie 2017 19:23

Luni, 16 Octombrie 2017 20:10

Marți, 25 Iulie 2017 13:22

Marți, 25 Iulie 2017 09:15

Sâmbătă, 24 Iunie 2017 17:26

Vineri, 16 Iunie 2017 23:20