Se ingroasa gluma

Se pare ca apele internetului incep sa se tulbure, mai ales ale celor care copie de pe torente, caci iata ca dupa scandalul cu megaupload.com acum un mare site de torente, Pirate Bay si-a schimbat domeniul de pe .org pe .se sia sta dupa ce joi Curtea Suprema de Justitie a respins recursul facut de catre patru fondatori ai acestui site. Peter Sunde, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm si Carl Lundström au fost gasiti vinovati de incalcarea unor legi privind copyright-ul in 2009.

Asta inseamna ca pedepsele pe care le-au primit raman in picioare. Peter Sunde a fost condamnat la 8 luni in inchisoare, Fredrik Neij la zece luni, iar Carl Lundstrom la patru luni. Gottfrid Svartholm a scapat de inchisoare, insa trebuie sa plateasca impreuna cu asociatii sai daune in valoare de 6,8 milioane de dolari.

the-pirate-bay

Noua sigla a site-ului thepiratebay.se

Site-ul în sine nu a fost vizat de proces, insa cei din spatele lui se tem ca guvernul SUA ar putea decide sa-l inchida, cum a facut cu Megaupload, asa ca au hotarat imediat dupa pronunţarea sentintei sa-i schimbe domeniul, astfel ca thepiratebay.org a devenit thepiratebay.se.