Tabără pentru un grup de copii cu dizabilități din Iași

Tabără pentru un grup de copii cu dizabilități din Iași

În perioada 26 - 30 august, un grup de 13 copii de la un centru de recuperare pentru persoanele cu handicap sever din Iași au mers în tabără la Năvodari cu sprijinul Asociației Mai Bine. Activitatea are loc în fiecare vară, începând cu anul 2010, și face parte din proiectul permanent al asociației, Zâmbete pentru copii, al cărui scop este sprijinirea unor tineri cu handicap mintal și/sau fizic sever, instituționalizați.

"Proiectul Zâmbete pentru copii este unul drag nouă, membrilor Mai Bine. Ne străduim ca, prin activitățile noastre, să aducem zâmbete pe chipul lor - de aici și numele proiectului -, să îi ajutăm să își dezvolte creativitatea, capacitățile de socializare și să contribuim la crearea unui spațiu prietenos în care acești copii să se dezvolte. De aceea, organizăm ateliere de terapie prin artă și lucru manual împreună cu personalul centrului, tabere anuale, piese de teatru și colorăm pereții  centrului. Ne propunem să sprijinim și în viitor centrul de recuperare pentru copiii cu handicap, alături de Direcția Generală pentru Asistență și Protecția Copilului Iași", afirmă Iordăchescu Mădălina, coordonator de programe în cadrul Asociației Mai Bine.

Tabăra a fost realizată cu ajutorul fondurilor strânse de membrii asociației pe parcursul unui an de zile. Astfel, aceștia au colindat de Crăciun, au organizat bazaruri caritabile, au participat la târgurile locale, au distribuit produse realizate de copii (magneți, mărțișoare, păpuși, sacoșe pictate, felicitări și ouă de Paște) în cadrul atelierelor de terapie prin artă și lucru manual în cafenele și librării și au înotat, alături de simpatizanții proiectului, în cadrul competiției locale Swimathon, organizată de Fundația Comunitară Iași.

Subiecte blog *

Joi, 26 Aprilie 2018 10:34

Marți, 05 Decembrie 2017 19:23

Luni, 16 Octombrie 2017 20:10

Marți, 25 Iulie 2017 13:22

Marți, 25 Iulie 2017 09:15

Sâmbătă, 24 Iunie 2017 17:26

Vineri, 16 Iunie 2017 23:20