Jocul ingerului

Jocul ingerului

de Carlos Ruiz Zafon

 
Jocul ingerului revine la minunatele decoruri din celebrul roman Umbra vintului, pe stradutele intortocheate ale Barcelonei, in universul gotic al Cimitirului Cartilor Uitate – o poveste magnifica despre magia cartilor si colturile cele mai intunecate ale sufletului uman.
Actiunea romanului Jocul ingerului se desfasoara in Barcelona anilor 1920. Un tinar scriitor obsedat de o iubire imposibila primeste, din partea unui editor misterios, oferta de a scrie o carte cum n-a mai existat niciodata, in schimbul careia i se promite nu doar o avere, ci chiar mai mult decit atit. In stilul sau stralucitor, cu o precizie narativa impecabila, autorul romanului Umbra vintului ne transporta din nou in Barcelona inceputului de secol XX si in Cimitirul Cartilor Uitate, oferindu-ne un roman cu o intriga captivanta – o poveste de dragoste despre nebanuitele cai ale vietii, o ratacire printr-un labirint de taine unde vraja cartilor, pasiunea si prietenia isi dau mina intr-o povestire magistrala.
Jocul ingerului este un roman sclipitor: thriller detectivistic, poveste de groaza supranaturala si poveste de dragoste sfisietoare, in acelasi timp. Exploreaza viata, moartea, credintele religioase si – mai mult decit orice – singuratatea, dulcele si amarul, tortura de a fi scriitor si rostul esential al cartilor, al literaturii, in intelegerea conditiei noastre umane.” (Daily Mail)

"Daca romanul sau anterior, Umbra vintului, celebra extazul de a citi, acesta - fara a fi mai putin indragostit de literatura sau plin de intrigi arhetipale - exploreaza agoniile scrisului." (The Independent)

"Zafón este un veritabil Dickens al Barcelonei... Fiecare rind e plin de savoare, functioneaza cu forta exploziva a prafului de pusca, e bintuit de fantome si blesteme." (Corriere della Sera)

„O lectura splendida!”  (Stephen King)

Editura: POLIROM

Traducere din limba spaniola si note de Dragos Cojocaru