iasi 365 2018 logo 4

"Gargui"

de Andrew Davidson

Bestseller New York Times Book Review.  Roman tradus în peste 30 de limbi

gargui-editura-all

Povestitorul din Gargui este un contemporan de-al nostru – cinic, frumusel si fustangiu – care bantuie prin vidul moral al vietii moderne. Romanul debuteaza cu eroul nostru conducand maşina pe un drum intunecat, cand atenţia ii este distrasa de ceea ce pare a fi o ploaie de sageti. Masina cade intr-o rapa, iar el sufera arsuri cumplite pe tot corpul. Isi revine pe un pat de spital, indurand chinuri inimaginabile, planuind in detaliu suicidul pentru ziua cand va fi externat – caci s-a transformat intr-un monstru, atat trupeşte, cat si sufleteste. Dar lucrurile se complica odata cu aparitia unei femei misterioase, Marianne Engel, sculptorita de garguie, care ii mărturiseşte ca il cunoaşte dintr-o viata anterioara, cand ei doi erau un cuplu de indragostiti.

Dincolo de tulburatoarea poveste de dragoste, Gargui poate fi considerat un roman cu cheie, întrucat isii livreaza mesajul apeland la filozofie, medicina, arhitectura, pictura şi literatura. Topind alchimic legende si mituri din diferite zone si epoci – nordul viking, Anglia victoriana, Japonia feudala – Andrew Davidson creeaza o poveste de iubire stranie si originala, intr-un roman cotat ca o senzatie in lumea literara internationala si comparat cu In numele trandafirului al lui Umberto Ecco sau Pacientul englez al lui Michael Ondaatje.
Andrew Davidson s-a nascut la Pinawa, Manitoba. Dupa obtinerea unei diplome in limba si literatura engleza, a fost o vreme profesor in Japonia. Gargui este primul sau roman, la care a lucrat vreme de sapte ani si pentru care primul editor a  achizitionat drepturile de publicare pentru suma de 1,25 milioane USD. Manuscrisul romanului s-a vandut, inainte de publicare, prin licitatie in 23 de tari. In Romania, drepturile de traducere si publicare s-au obtinut contra sumei record de 20.000 USD.

Editura ALL

Programul cinematografelor din Iasi

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...

0
Shares