"Jocurile foamei" de Suzanne Collins

"Jocurile foamei"

de Suzanne Collins

Bestseller international publicat in 32 de tari.

Panemul, o tara ridicata din cenusa unui loc numit candva America de Nord, a fost impartita in 13 districte, fiecare dintre ele avand o anumita ocupatie ca mineritul, agricultura etc. Din cauza conditiilor grele de viata, oamenii din districte s-au revoltat impotriva conducerii, impotriva Capitoliului. Ca pedeapsa a rebeliunii, districtul 13 a fost in totalitate distrus, impreuna cu locuitorii sai, iar conducatorul a creat Jocurile Foamei, ca o pedeapsa ce le reaminteste in fiecare an oamenilor ce patesc daca se revolta.

Jocurile-Foamei

“Indiferent ce cuvinte ar folosi, mesajul e clar: Uitaţi-vã cum vã luãm copiii şi cum îi sacrificãm fãrã sã puteţi face nimic. Dacã ridicaţi un deget, vã distrugem pânã la unul. Aşa am fãcut cu Districtul 13.”

Din fiecare district sunt trasi la sorti cate un baiat si o fata, cu varsta intre 12 si 18 ani, numiti tributuri, pentru a participa la Jocuri. Ei sunt aruncati intr-o arena imensa, in aer liber, un loc plin de pericole, unde nu e suficient sa supravietuiasca, ci trebuie sa se omoare intre ei. Arena este intesata de camere de luat vederi, iar Jocurile sunt transmise in tot Panemul. Un singur tribut poate supravietui si acela se va intoarce acasa bogat si incununat de glorie.

„Pur si simplu am citit fara sa ma pot opri! [...] O lectura inrobitoare.” Stephen King

Editura Nemira