Decembrie 09, 2023

Astra Film Festival 4-9 martie Carturesti Iulius Mall

Astra Film Festival

4-9 martie Carturesti Iulius Mall

ASTRA FILM FESTIVAL  este un eveniment major în peisajul cinematografiei documentare din Europa şi cel mai vechi festival internaţional din România, fiind înfiinţat la începutul anilor 1990. De aproape două decenii, ASTRA FILM FESTIVAL promovează documentarul românesc pe plan internaţional.
AFF este locul unde se văd documentare extraordinare din toată lumea şi se poate lua pulsul producţiei româneşti. Este un spaţiu de întâlnire şi dezbatere pentru autori, profesionişti din cinema şi public.

astra-film-festival

În cei aproape 20 de ani de existenţă, AFF a devenit un brand cultural recunoscut în România şi în străinătate. Prin competiţia sa, prin calitatea filmelor, multitudinea programelor prezentate şi a workshopurilor de specialitate, festivalul este considerat cel mai important forum de specialitate al filmului documentar din România.

Astra Film Festival este o sărbătoare a filmului documentar, unde publicul profesionist precum şi publicul larg au ocazia să vizioneze filmele şi să poarte discuţii cu realizatorii. Prin urmare festivalul pune accent în primul rând pe proiecţiile filmelor şi pe discuţiile care le însoţesc. Acestea nu sunt concepute, cum se întîmplă la multe festivaluri de film documentar, ca un eveniment conex, destinat activităţilor comerciale legate de producţia filmelor documentare: vânzarea proiectelor şi a filmelor (sesiuni pitching şi târg de filme).

Astra Film On Tour-Best of este un proiect care a a prins contur ca urmare a solicitărilor venite din partea unor asociaţii/ fundaţii dar şi a numeroase grupuri de studenţi de a vedea filmele documentare premiate la Astra Film în oraşele lor.

    An de an, ASTRA FILM ON TOUR pasionaţilor de film documentar din oraşele din România şansa de a vedea o selecţie a celor mai bune filme documentare ale momentului, care au fost selectate şi premiate la Astra Film.
AFF on TOUR- Best of cuprinde o selecţie de 14 filme documentare internaţionale şi româneşti : cele mai apreciate producţii premiate la ultima ediţie a AFF, subtitrate în limba engleza.


Programul AFF on tour (4-9martie):

Luni 04. martie:

19.00 Noosfera 55 min.
20.15 Mamma Illegal 102 min

Marti 05.martie

19.00 Muzicantul din Gottingen 17 min
           Gangster Project 54 min
20.30 He thinks  he's the best 58 min

Miercuri 06.martie

19.00 My kosher Shifts 22 min
           Metro 60 min
20.30 Aici...Adica Acolo 76 min

Joi 07.martie

19.00 Rosia MOntanta, un loc la marginea prapastiei 92 min
20.45 Common Ground 82 min

Vineri 08.martie

19.00 Cai salbatici 84 min
20.30 Helping Mihaela 96 min

Sambata 09.martie

19.00 The Last Street 60 min
20.15 Phnom Penh Lullaby 98 min

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!