Proiectie film documentar - Gasland 7 martie Teatru Fix

Proiectie film documentar - Gasland

 7 martie Teatru Fix 18:00

Asociatia Mai Bine va invita la proiectia filmului documentar GasLand, care va avea loc joi, 7 martie 2013, la Teatru FIX (Str. Cuza Voda nr. 10, subsol). Proiectia va începe la ora 18.00 si va fi urmata de discutii între participanti, pentru a întelege mai bine fenomenul exploatarii gazelor de sist în Romania. Filmul este subtitrat în limba romana, iar

proiectie-documentar-gasland

GasLand (Josh Fox, USA, 2010, 107 min.) prezinta povestea extractiilor de gaze de sist pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Totul începe într-o zi, cand Josh Fox primeste o scrisoare de la o companie energetica prin care i se ofera o suma consistenta de bani pentru a permite extractia de gaz de pe proprietatea sa. Ce este însa fractionarea hidraulica, procesul folosit pentru a extrage resursele din roca, ce consecinte poate avea acest demers asupra mediului si sanatatii oamenilor, care este rolul politicienilor în toata aceasta afacere sunt întrebari la care Josh Fox încearca sa raspunda, în calatoria sa prin State.

Filmul va fi urmat de discutii între participanti si organizatori, pentru a întelege fenomenul raportat la Romania si de ce este important ca societatea civila de pretutindeni din tara sa actioneze împotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist.

Intrarea este libera.