Seara de film german "Am Ende kommen Touristen" (2007) 13 martie Centrul Cultural German

Seara de film german "Am Ende kommen Touristen" (2007)

 13 martie Centrul Cultural German 18:30

Regie: Robert Thalheim, Cu: Alexander Fehling, Ryszard Ronczewski, Barbara Wysocka

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 13 martie 2013, începând cu ora 18.30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german Am Ende kommen Touristen în regia lui  Robert Thalheim din anul 2007. Robert Thalheim povestește în drama lui despre descoperirea de sine multe adevăruri, motiv  pentru care a și fost premiat la Festivalul de Film de la München. Actorul din rolul principal, Alexander Fehling, a primit și el un premiu pentru performanța lui deosebită.

seara-de-film-german

Acţiune: Inițial, tânărul de 19 ani, Sven, dorește să facă serviciul comunitar în Amsterdam, dar singurul loc liber pe care îl găsește este în Oswiecim în Polonia, cunoscut mai ales sub numele de Auschwitz, cel mai mare lagăr de exterminare al Holocaustului. Aici Sven trebuie să aibă grijă de memorial și de Stanislaw Krzeminski, unul dintre supraviețuitorii lagărului. La pacientul lui descoperă o ură fanatică împotriva Germaniei și pe lângă limba străină pe care nu o cunoaște, trebuie să se lupte și cu prejudecăți și tabuuri. Însă se îndrăgostește de interpreta poloneză Ania și astfel noi perspective i se deschid în acest mediu dificil.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Locul: sala Bertolt Brecht - Centrul Cultural German Iaşi, Str. Lascăr Catargi 38 (vis-a-vis de Spitalul de Urgenţe)

Intrare libera