Concert Norzeatic 26 aprilie Underground Pub

Concert Norzeatic

26 aprilie Underground Pub 20:30

Brain Events organizează vineri, 26 aprilie 2013, în Underground the Pub, noua vizită la Iași a unuia dintre cei mai experimentați și actuali artiști ai epocii hip-hop românești de după 1994: Norzeatic (Hip-Hop/Jazz). Evenimentul începe la ora 20.30 cu un warm up alaturi de Sunet Sacru, Boala si Spasme.

Norzeatic, cunoscut de fanii vechi ai genului și sub numele ce l-au urcat pe scenă la începuturile carierei sale- Vexxatu Vexx și ’Geamite Găligan- este artistul care și-a lăsat descoperit talentul prin neașteptate sunete muzicale pe care le-a alăturat rimelor sale din aria conscious hip hop-ului și din cea a realităților politice actuale. Versuri rupte de ego-rapping, dar inspirate din lumea care îl înconjoară, i-au adus în repetate rânduri comparații și asemănări cu marele Gil Scott-Heron. Muzicianul de acum este rezultatul erelor pe care le-a traversat alături de Brugner și DJ Sleek în trupele Delikt și Methadon 3000 sau pe scenele împărțite cu marii R.A.C.L.A., Da Hood Justice, Getto Daci, CTC, Supersonic, Deceneu sau Blanoz Distruzos.

concert-norzeatic-undergrounde

Ritmurile cărora le permite să îi îmbrace versurile haiku (inspirate din cultura japoneză) provin din cele mai vaste direcții muzicale:  jazz, funk, trip hop sau ambient și i-au fost inspirate pe rând din proiecte desfășurate cu nume precum Iordache, Tavi Scurtu, Marta Hristea sau Rusu & Flore (Khidja). 

Colaborarea cu trupa Khidja pentru albumul de studio ”Aici, Acum”, lansat în 2010, i-a adus un nou compliment făcut public în Dilema Veche:  ”mai aproape de ce ar fi scos Nichita Stănescu dacă ar fi fost contemporan, hip hop-er și ar fi trăit în Pantelimon.” Norzeatic a colaborat cu cei doi DJ și pentru materialul ”Caravana PM:AM”, album lansat în 2012. Pe cont propriu, bucureșteanul a lansat tot în 2012 albumul ”Exerciții pe ritm de pace”, release care l-a trimis în primul său național de promovare (Turul Păcii) și care i-a aduc critici excelente în aceeași publicație românească.

Pe data de 26 aprilie, Norzeatic revine la Iași într-un concert organizat de Brain Events pentru a-și revedea fanii care i-au înțesat de fiecare dată orizontul. Spațiul larg din Underground the Pub lansează provocarea de a fi umplut și de această dată cu ecourile ritmurilor de pace dublate de zeci de alte voci.

Intrare: 15 lei