Zilele Studentului Francofon 24-28 aprilie

Zilele Studentului Francofon

24-28 aprilie

Incepe Festivalul “Zilele Studentului Francofon”, organizat de către Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi! Cel mai tare festival francofon studențesc din Europa de Est este deja la a IV-a ediție!Anul acesta, între 24-28 aprilie, Iașiul se îmbracă de sărbătoare francofonă. Tinerii împătimiți sunt invitați cu mic, cu mare, să ia parte la cele peste 15 activităţi dintre cele mai diverse.

 zilele-studentului-francofon-2013

Iubitorii de dramaturgie vor avea trei zile pentru a se bucura de Teatru în aer liber- teatru de improvizaţie şi teatru pe butoaie. Tot în cadrul ZSF vor avea loc activităţi ca échange de livres - Cafenea literară, având ca temă de dezbatere“Literatură şi film”, Concursul de dezbateri, în format impromptu, Concertul, organizat în prima seară a festivalului, activitatea Chasse au trésor- pentru doritorii de aventură, atelierele Franco-Jobs, Jeux de la francophonie - activitate ce înnobilează publicul ieşean cu o serie de elemente din cultura francofonă şi alte dezbateri pe teme legate de francofonie şi centrate pe dezvoltarea personală a studenţilor. Nu i-am uitat nici pe biciclişti şi-i aşteptăm cu mare drag la o paradă doar a lor.

Cinefilii se vor delecta cu trei proiecții de film. Vă vom încânta cu un regal de scurt-metraje, filme vechi şi filme noi premiate la cele mai prestigioase festivaluri din Europa și din lume. Poveștește cu noi regizorul Andrei Dăscălescu, realizatorul documentarului „Constantin și Elena” și al scurt-metrajului „Fly”.

Notabile sunt şi Vernisajul expoziţiei foto şi Demonstraţia de Graffiti- activităţi dedicate pasionaţilor de artă vizuală  şi Soirée Francophone - seară dedicată culturii franceze, care va aduce în prim-plan arta gătitului, dansului şi muzicii, fiind totodata şi un liant între tinerii francofoni şi francofili.

Cea de-a IV-a ediţie a proiectului se va încheia într-o notă optimistă cu Gala ZSF, la care vor  lua parte tinerii participanți la activităţile festivalului. 

Te-am convins?

Rendez-vous pe www.zsf.ro! Vei găsi informații detaliate despre program, condiții de participare și surprizele pregătite de către ASFI!