Tu parles francais? Noi te angajam 24 aprilie Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si Institutul francez Iasi

 Tu parles francais? Noi te angajam

24 aprilie Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si Institutul francez Iasi

Invitati: Capgemini, VEO Finances, Dalkia, Franco-Jobs

Un eveniment organizat de catre Institutul francez Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Lectoratul de franceza al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Asociatia studentilor francofoni din Iasi , in cadrul „Zilelor studentului francofon”
noi-te-angajamFranceza nu este numai limba unei mari culturi, ci reprezinta, in egala masura, o sansa de dezvoltare personala si profesionala. Se stie ca tarile francofone ofera studentilor straini numeroase burse de studiu, dar trebuie de asemenea sa se cunoasca faptul ca mai bine de 2.000 de firme franceze sau francofone isi deruleaza activitatea in Romania : mai bine de 2.000 de posibilitati de angajare la sfarsitul studiilor voastre universitare sau chiar in timpul acestora.
Vorbesti franceza ? Prin urmare, ai deja o sansa reala.
Miercuri, 24 aprilie, Institutul francez Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Lectoratul de franceza al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Franco-Jobs si Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi va invita la o intalnire cu reprezentantii a 3 firme francofone care se afla in cautarea unor buni cunoscatori ai limbii franceze. Vorbesti, asadar, franceza? Capgemini, VEO Finances si Dalkia, firme care isi desfasoara activitatea la Iasi, te angajeaza!
Evenimentul se va desfasura pe durata intregii zile, incercand sa ofere publicului interesat informatiile necesare cu privire la oferta firmelor invitate, cursurile si examenele de franceza organizate de catre Institutul francez Iasi, tehnicile de redactare ale unui CV sau ale unei scrisori de motivatie de care cei care vor candida vor avea neaparata nevoie.


Programul, pe scurt:
• 11.00-13.00 (Sala „Ferdinand”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”): Intalnire de lucru (invitati: reprezentanti ai firmelor Capgemini, Véo Finances si Dalkia; reprezentanti ai Institutului francez Iasi, pentru prezentarea ofertei de cursuri si examene de franceza organizate de catre IF Iasi)
• 14.00-18.00 (Lectoratul de franceza): Spatiu de informare
• 13.15-13.45 (Institutul francez Iasi): Atelier (prima parte): „Redactarea unui CV” (Invitata: Cristina Firon, Franco-Jobs)
• 13.45-14.30 (Institutul francez Iasi): Atelier (partea a doua): „Interviul de angajare” (Invitata: Cristina Firon, Franco-Jobs)