Cine-descoperire: „Numele ei era Sarah” de Gilles PAQUET-BRENNER 24 aprilie Sala „B. Fondane”, Institutul francez

Cine-descoperire: „Numele ei era Sarah” de Gilles PAQUET-BRENNER

24 aprilie Sala „B. Fondane”, Institutul francez 18.00

Drama; 2010; 1h51;  film subtitrat in franceza
INTRAREA LIBERA

 

Premiu pentru cea mai buna actrita decernat lui Kristin Scott Thomas, in cadrul celei de-a 16-a editii a Lumières de la presse étrangère.

Cine-decouverte MercrediJulia Jarmond, o jurnalista americana stabilita de 20 de ani in Franta, se documenteaza asupra subiectului arestarii masive a evreilor la Velodromul de Iarna. Urmarind faptele, drumul i se intersecteaza cu cel al micutei Sarah, in varsta de 10 ani la momentul evenimentului, in iulie 1942. Ceea ce la inceput nu se arata a fi decat un subiect de articol devine pentru Julia un scop personal care ajunge sa dezvaluie un mister familial. Cum se face ca doua destine, aflate la 60 de ani departare, ajung sa se intersecteze pentru a ridica voalul de pe un secret ce va bulversa pentru totdeauna viata Juliei si a apropiatilor sai? Adevarul care iese la suprafata din trecut are cateodata repercusiuni in prezent…
 

„Gilles Paquet-Brenner ne spune o poveste simpla si bulversanta, aflata intre ancheta si drama intimista.” (Le journal du Dimanche)