iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

TEDxIasi 2013

25 mai Aula Bibliotecii Centrale Universitare

Acest eveniment este independent şi funcţionează sub licenţa TED

Improved and Inspired through Innovation
Iasi, 8 mai: TEDxIasi a ajuns la al patrulea an in care se organizeaza si a cincea editie
September Media si Youth Academy organizeaza inca din anul 2010, in exclusivitate,evenimentul TED la nivel local, in Iasi. TED (Technology, Entertainment & Development) este un set de conferinte organizate anual sub deviza “Idei ce merita impartasite”. Initial acestea aveau loc in California, dar de-a lungul timpului, cu ajutorul tehnologiei moderne, TED a devenit un concept cunoscut global, cu editii anuale, in multe orase din lume.
Publicul diversificat - manageri, oameni de stiinta, creativi, filantropi – este pe masura vorbitorilor, printre care pana acum s-au numarat Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Bono.
In spiritul ideilor care merita raspandite, TED a creat un program de evenimente locale numit TEDx. Acestea sunt organizate independent si reunesc oamenii din diverse domenii cu scopul de a impartasi experiente.
Tema editiei din acest an a TEDxIasi este Improved and Inspired through Innovation si participantii vor avea ocazia sa cunoasca inventatori premiati, primul roman in spatiu, dar si reprezentanti ai unor firme precum Bitdefender, Google, Microsoft.
Dumitru Dorin Prunariu, a devenit la 14 mai 1981, primul si singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic. Cei care vor dori sa afle mai multe povesti despre cum arata  Pamantul de pe o statie spatiala, ce inseamna o misiune de 8 zile in spatiu si cum evolueaza tehnologia in acest domeniu vor avea ocazia sa il cunoasca pe 25 mai.
Pasionat de tehnologiile de recunoastere si retele neurale, Alexandru Catalin Cosoi face parte din echipa ce se ocupa cu dezvoltarea celui mai bun antivirus din lume: este strateg principal de securitate in cadrul Bitdefender, responsabil cu mobilizarea si publicarea progreselor tehnologice ale companiei.
Dan Bulucea, Country Manager Google Romania, este responsabil de a dezvolta prezenta si strategia Google in Romania.
Constantin Voiniciuc, un elev de liceu care, sub indrumarea profesorului sau, domnul Grigore Luisian a reusit sa impresioneze specialisti de la NASA si CERN si va veni la TEDxIasi pentru a vorbi despre proiectul sau: o mana bionica cu comanda de la distanta, ce ar putea fi utilizata in interventii medicale de extrema precizie si in dezamorsarea bombelor.

tedxiasi-2013


Acest eveniment este independent şi funcţionează sub licenţa TED Mihai Toader-Pasti, project manager Team Bucharest si Miodrag Popov, project manager
upTim, vor fi prezenti la TEDxIasi 2013 pentru a impartasi din povestile lor legate de ce presupune proiectarea, construirea si operarea unor care solare care sa fie atat eficiente energetic, cat si atractive, cum a fost experienta Solar Decathlon Europe 2012 si ce ii motiveaza sa participe din nou, in 2014.
Todi Pruteanu, director PR & Corporate Affairs la Microsoft Romania, va vorbi despre cum poate ajuta tehnologia dezvoltarea tinerilor.
Bogdan Alecu, administrator de sistem la o companie IT, are un hobby putin mai diferit: Mobile Security. La TEDxIasi 2013, Bogdan va povesti ce le-a sugerat operatorilor de telecom sa faca, pentru ca noi toti sa avem conversatii mai sigure.
Spark Team, reprezentata de Gabriel Feliu si Gheorghe Panaghiu, castigatoarea mareluipremiu la Freescale’s Intelligent Car Racing Competition in 2012, va fi prezenta la TEDxIasi, pe 25 mai. Spark Team a castigat in anul 2012 competitia organizata de Freescale, atat etapa pe Europa, cat si cea mondiala, competitive ce presupune construirea unei masini care urmareste un traseu fara interventie externa.
Gazda editiei cu numarul 5 a TEDxIasi va fi George Buhnici, prezentatorul emisiunii I Like IT de la PRO TV.
In 2013, TEDxIasi va avea loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Iasi.
TEDxIasi este organizat de September Media si Youth Academy.
****
Despre Youth Academy
Youth Academy este o organizatie cu scop educational ce se adreseaza tinerilor de liceu si tinerilor din mediul corporatist. Printre proiectele sale se numara HOLA!, TEDxIasi si Conexio.

Despre September Media
September este agentia de publicitate neconventionala care dezvolta proiecte in Romania, Republica Moldova si Azerbaijan. Printre clientii September se numara Orange, Unicef, Toyota, Ford, Bayer, etc.
Magia se intampla pe septembermedia.ro.

Din aceeasi categorie

Programul Cinematografelor din Iasi

Bancul zilei

Un scoțian se duce la primărie cu o cerere de schimbare de nume. Funcționarul îl întreabă:
- De ce doriți să vă schimbați numele, domnule?
- Am găsit o cutie cu peste o sută de cărți de vizită.

Bancurile zilei le poti citi aici...