Atelier "Micul intreprinzator" 31 mai Carturesti Palas Mall 18:30

Atelier "Micul intreprinzator"

31 mai Carturesti Palas Mall 18:30

 Nu credeti ca a venit vremea sa-i invatam pe copii ca banii nu cresc in copaci?
Atelierul incepe pe 24 mai 2013, se adreseaza copiilor cu varsta intre 5-10 si va fi sustinut in libraria Carturesti Palas Mall, incepand cu ora 18.30.
Atelierul are loc daca se inscriu un numar minim de 10 copii. Acestia vor fi antrenati intr-o serie de jocuri practice si exercitii care au ca scop dezvoltarea increderii in sine, spiritului de echipa, tehnicilor de comunicare si negociere, invingem timiditatea si ne descoperim noi calitati.
Acest atelier a aparut din dorinta de a transmite copiilor sub forma unor jocuri informatii legate de bani, cheltuieli si venituri, economisire, preturi ale produselor si serviciilor din jurul nostru. Scopul este acela de a-i face sa aprecieze valoarea banilor, valoarea obiectelor achizitionate cu ei si de a-i incuraja sa-si castige singuri “banii de buzunar” prin activitati gospodaresti sau prin valorificarea unor hobby-uri pe care ei le au. Pentru ca acest program sa aiba succes voi avea nevoie de sprijinul parintilor, in care am incredere ca ii vor ajuta pe copii sa aplice in viata reala ceea ce au invatat .

curs-micul-intreprinzator


Atelierul va aborda o alta tema la fiecare sedinta, va fi alcatuit din 4 sedinte:
• La prima sedinta vom vorbi despre noi in primul rand, pentru a ne cunoaste, apoi vom vorbi despre troc, prima forma de schimb intre bunuri si negociere ( vor aduce de acasa jucarii, de care probabil s-au plictisit si vor veni acasa cu alte jucarii obtinute prin negociere)
• A doua sedinta va aborda tema legata de bani: venituri, cheltuieli, economisire si profit
• In a treia sedinta vor fi impartiti in echipe si vor incepe sa-si dezvolte o afacere (vor primi un buget real, din care isi vor achizitiona materia prima care ii va ajuta sa realizeze un produs final). Se vor organiza singuri, isi vor aloca sarcini astfel incat fiecare copil va contribui la realizarea produsului final.
• In cadrul celei de-a patra sedinta vom finaliza produsul, vom vorbi despre tehnici de vanzare, vom calcula un pret si vom participa la un targ de vanzare a produsului final. Profitul obtinut va fi impartit copiilor in mod egal. Vor pleca acasa cu banuti castigati chiar de ei .
Atelierul se va finaliza cu o premiere, laude si aprecieri din partea parintilor si prietenilor si vom analiza ce am realizat in cadrul celor patru sedinte, ce am invatat si cu ce “bagaj” de cunostinte plecam acasa.
Fiecare sedinta are o durata de 1h30min.
Pentru o buna organizare si continuitate a atelierului este necesara achizitionarea abonamentului de 100 ron/copil (fratii beneficiaza de o reducere de 10%). Cu mentiunea ca se intorc acasa cu o parte din banuti, banuti castigati chiar de ei.
Atelierul are loc daca se inscriu un numar minim de 10 copii.