Decembrie 09, 2023

Expozitie de pictura "La Rue" - Simona Barticel 16 iunie - 6 iulie Carturesti Palas Mall

Expozitie de pictura "La Rue" - Simona Barticel

16 iunie - 6 iulie Carturesti Palas Mall

SIMONA BARTICEL, O MARE SPERANȚĂ A ARTEI PLASTICE ROMÂNEȘTI
    O nouă expoziție, cuprinzînd lucrări de mare profunzime și rafinament, ne prezintă, în spațiul librăriei Cărturești, Palas Mall Iași, tînăra grafician și pictor Simona Barticel. Expoziția, purtînd drept generic La Rue, impresionează atît prin viziunile abisale, rod al unei imaginerii artistice temerare, cît și prin armonia cromatică a lucrărilor. În fiecare lucrare, fie panoramică, fie en gros plan, autoarea realizează o magnetică muzică a culorilor. În planurile suprapuse ale lucrărilor, în cercurile frînte (sugestionînd că perfecțiunea lumii rămîne de neatins, de neatins!) coexistă fericit verdele tonic cu albastrul și bleul sau tonurile cromatice albastru-alb-galben.

expozitie-simona-barticel

    O mențiune aparte se cuvine acordată obsesiei mîinilor. Mîna, element de echilibru, este ipostaziată în cadrul acestor viziuni în fel și chip: mîna posesivă,  mîna protectoare, mîna cerșetoare de ideal , mîna ținînd în palma-i divină o lume.
    Fără a risca subsumînd-o vreunui curent vizual postmodern (cele mai în vogă, de-o vreme, instalații și transimage), vom încheia apreciind mîna sigură a unei mari speranțe a artelor  plastice și afirmînd că Simona Barticel se înfățișează publicului și prin această expoziție, în mantia autenticității și originalității.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!