Let’s Do It Romania! Iaşi 21 septembrie actiunea de cartare

Let’s Do It Romania! Iaşi

21 septembrie actiunea de cartare


Let’s Do It Romania! Iaşi se apropie de finalul etapei de cartare!
Sâmbătă, 21 septembrie va avea loc ultima etapă a cartării, ce presupune implicarea voluntarilor în procesul de identificare a mormanelor de gunoi din arealele naturale.
Echipa Let’s Do It Romania! Iaşi, alături de Toyota care pune la dispoziţie maşini şi carburant pentru deplasare pe teren şi alături de Vodafone care doreşte să susţină o Românie mai curată, împreună cu toţi voluntarii care vor să se implice în proiect, se vor întâlni în faţa Casei de Cultură a Studenţilor la ora 10:00, pentru a finaliza conturarea Hărţii Deşeurilor din Iaşi, o hartă în format electronic, ce poate fi accesată şi prin intermediul aplicaţiilor mobile.
La finalul activităţii, începând cu ora 14:00, în hala din Palas Mall, sunt aşteptaţi toţi cei care au instalat TrashOut pe telefon şi au cartat cel puţin un morman de gunoi în toată această perioadă, şi Vodafone îi va răsplăti oferindu-le o cartelă cu 2000 de minute în reţea, 20 de minute naţionale şi 20 MB.
Ce presupune cartarea? Voluntarii merg pe teren şi identifică mormanele de gunoi din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Apoi, completează o fişă cu detalii relevante pentru ziua de curăţenie, ce tipuri de deşeuri se află în compoziţia mormanului, volumul şi elementele de dificultate din punct de vedere al accesului sau al transportului deşeurilor.
Toţi cei care vor să contribuie la realizarea Hărţii Deşeurilor pot încărca mormanele de gunoi, identificate în afara oraşului, accesând aplicaţia proiectului http://app.letsdoitromania.ro, secţiunea Adaugă gunoi. Pe lângă modalitatea clasică de cartare, începând de anul acesta, utilizatorii au la dispoziţie şi o aplicaţie pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau Windows: aplicaţia TrashOut, disponibilă gratuit în Google Play.

lets-doit-romania-iasi-2013


După succesul primelor 3 ediţii, la care au participat peste 650 000 de voluntari la nivel naţional, care au reuşit să strângă peste 1,6 milioane de saci de deşeuri, Ziua de Curăţenie Naţională din România a devenit deja o tradiţie, care uneşte românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorităţi, companii, ONG-uri, reprezentanţi media, persoane publice şi voluntari, pentru a face curăţenie în toată ţara, într-o singură zi. Anul acesta, Ziua de Curăţenie Naţională este 28 septembrie.