Forumul Agricol 2013 26 - 28 septembrie Centrul de Conferinţe Providenţa

Forumul Agricol 2013

26 - 28 septembrie Centrul de Conferinţe Providenţa

Participanţi de anvergură naţională şi internaţională la  Forumul Agricol de la Iaşi

Cel mai important eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor şi specialiştilor în agricultură în regiunea de Nord-Est se va derula la Iaşi, în perioada 26 - 28 septembrie 2013, la Centrul de Conferinţe Providenţa.

Forumul Agricol 2013 are ca tematică generală "Exemple de succes şi modele europene de activităţi în agricultură". Peste 400 de fermieri, antreprenori şi specialişti din domeniul agricol vor lua parte la conferinţele de specialitate organizate în acest an la Centrul de Conferinţe Providenţa.

În secţiunile tematice 40 de speakeri invitaţi din ţară şi din străinătate vor susţine prezentări pe teme care privesc partea aplicată din sectorul agricol, zootehnic şi industria alimentară. Prezentările care abordează problematica la zi din sectorul agricol vor fi realizate de reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii de la nivel central şi regional, reprezentanţi ai învăţământului superior agronomic, reprezentanţi ai asociaţiilor de profil din România, companii din ţară şi din străinătate care activează în sectorul agricol şi sectorul zootehnic şi consultanţi în domeniu.


Speakeri invitaţi din Anglia, Cehia, Danemarca şi Ungaria

Forumul Agricol Iaşi 2013 continuă de asemenea, tradiţia invitaţilor de marcă din ţară şi străinătate, care vor împărtăşi participanţilor, în cadrul conferinţelor de specialitate, exemple şi soluţii de bună practică.

Printre aceştia se numără: Miroslav Vräblik, Preşedinte al Czech Beef Cattle Association, care va prezenta „Modelul ceh – Soluţii de rentabilizare a activităţii de creştere a producţiei în fermele de vaci”; Martin Andersson, Head of Department, Danish Pig Research Centre, care va vorbi despre „Producţia de porci din Danemarca – cum să produci 35 de purcei de scroafă per an”; Richard Price, Farm Manager Lowther Park Farms, din Anglia, care va împărtăşi fermierilor români din experienţa sa în “Managementul în ferma unei familii cu o tradiţie de 800 de ani în agricultură”. Finalist al competiţiei Gala Premiilor în Agricultură de la Londra (Farmers Weekly Awards 2013), Richard Price a reuşit în cei 5 ani de manageriat la Lowther Park Farms să aducă un profit semnificativ fermei prin ideile sale inovatoare; Dr. Medgyessy Istvan, specialist în agricultura bio, cu o experienţă de circa 2 decenii, a participat la elaborarea metodologiei de implementare a agriculturii bio în Ungaria, profesor consultant la Universitatea de Știinţe Agricole din Debrecen. Utilizează tehnologia bio în ferma proprie de 300 de hectare, exportă produse în Elveţia, Norvegia, Austria, Franţa, Olanda, Germania, a studiat în SUA şi Europa de Vest.  Dr. Medgyessy va susţine în cadrul Forumului Agricol de la Iaşi prezentarea cu titlul “Implementarea Agriculturii Bio: Condiţii, Producţie-Comerţ, Accesare Fonduri, Experienţa Acumulată”.

Ajuns la cea de a III-a ediţie, Forumul Agricol continuă în 2013 tradiţia întâlnirii la Iaşi a autorităţilor de la nivel central şi regional cu fermierii, antreprenorii şi specialişti in agricultură din judeţele Moldovei.

Ca în fiecare an, autorităţile de la nivel central şi local se vor afla la aceeaşi masă cu specialişti în domeniu, pentru a discuta despre politica agricolă comună şi măsurile de acţiune şi sprijin în sectorul agricol, în cadrul unor serii de conferinţe, alocuţiuni şi prezentări. Forumul Agricol Iaşi 2013 oferă prin intermediul invitaţilor de mare valoare o viziune completă şi complexă asupra situaţiei agriculturii din Regiunea de Nord-Est şi, totodată, se constituie într-o platformă de interacţiune, dialog şi pregătire profesională, oferind soluţii, răspunsuri, exemple de succes şi modele europene celor care activează în domeniul agricol.

Lista completă a prezentărilor şi a speakerilor Forumului Agricol Iaşi 2013 poate fi vizualizată pe site-ul www.formuluagricol.ro.

Fermierii din regiunea de Nord-Est şi specialiştii în agricultură au acces gratuit la conferinţele din cadrul Forumului Agricol, în limita locurilor disponibile. Aceştia se pot înscrie prin completarea formularelor online disponibile pe www.forumulagricol.ro, prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau sunând la telefon: 0740117598.

Participanţi Forumul Agricol Iaşi 2013: antreprenori din sectorul agricol şi din industria agro-alimentară, companii partenere şi unităţi bancare, asociaţii şi ONG-uri cu activităţi de consultanţă şi pregătire profesională în domeniu, reprezentanşi ai autorităţilor de resort şi ai autorităţilor locale şi judeţene, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale din România,  reprezentanşi ai mediului academic, fermieri din întreaga ţară.


Noutăţi la Forumul Agricol Iaşi 2013!

Pe 26 septembrie, în deschiderea Forumului Agricol va avea loc în premieră la Iaşi prima sesiune interactivă destinată GAL-urilor din regiunea Moldovei, cu tema "Dezvoltarea comunităţilor rurale prin investiţii realizate cu fonduri europene nerambursabile atrase prin GAL-uri". La eveniment sunt aşteptaţi să participe beneficiari ai PNDR din mediul privat şi din sectorul public şi reprezentanţi ai societăţii civile din regiunea Moldovei. Sesiunea va fi urmată de conferinţa plenară  "Politici de susţinere în sectorul agricol. Perspective pentru dezvoltare în regiunea de Nord-Est", aceasta bucurându-se de participarea reprezentanţilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Programul Forumului continuă pe 27 septembrie cu trei conferinţe de specialitate: Conferinţa pentru Agricultură - „Agricultura în contextul european actual. Modele de bună practică”; Conferinţa pentru Zootehnie - „Dezvoltarea fermelor zootehnice din România” şi Conferinţa „Noile orientări ale Politicii Agricole Comune în perioada 2014 – 2020. Finanţări acordate fermierilor”. În ziua de 28 septembrie fermierii au ocazia să participe la Conferinţa PROCERA, Partener Oficial al Forumului Agricol.


Singura festivitate de premiere pentru sectorul agribusiness în Regiunea de Nord-Est, la Iaşi

Un moment deosebit al Forumului Agricol 2013 de la Iaşi este SEARA DE EXCELENȚĂ ÎN AGRICULTURĂ în cadrul căreia va fi organizată singura festivitate de premiere pentru sectorul agribusiness în Regiunea de Nord-Est, programată pe data de 28 septembrie. În cadrul evenimentului vor fi premiaţi 12 fermieri, antreprenori şi specialişti în sectorul agricol din judeţele Moldovei, nominalizările fiind realizate de reprezentanţii Direcţiilor Judeţene pentru Agricultură, reprezentanţi ai organizatorilor şi ai partenerilor.

În cadrul festivităţii de premiere vor fi decernate următoarele premii AGRALIM 2013: Premiul de excelenţă în Agricultură în Regiunea de Nord-Est; Premiul „Tânăr fermier de succes”; Premiul „Managerul anului în ferma ecologică”; Premiul „Fermierul anului 2013 în judeţul Iaşi”;  Premiul „Fermierul anului 2013 în judeţul Botoşani”; Premiul „Fermierul anului 2013 în judeţul Neamţ”;  Premiul „Fermierul anului 2013 în judeţul Bacău”; Premiul „Fermierul anului 2013 în judeţul Vaslui”; Premiul „Fermierul anului 2013 în judeţul Suceava”; Premiul pentru inovaţii în agricultură în Regiunea de Nord-Est;  Premiul „Culturi noi pe pământ românesc”; Premiul de excelenţă pentru jurnalism agricol în Regiunea de Nord-Est.

Festivitatea de premiere a performanţelor în agricultură în Regiunea de Nord-Est va avea loc sâmbată, 28 septembrie, accesul fiind pe bază de invitaţie. Pentru înscrieri şi rezervări vă rugăm să sunaţi la numerele de telefon 0746751639 sau 0746751606.

Richard Price

Evenimentul este realizat de compania ABplus Events în cadrul Forumului Agricol organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Parteneri institutionali: APIA, APDRP, Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală din România, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Iaşi; Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Vaslui; Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Bacău; Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Botoşani; Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Neamţ; Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Suceava; Universitatea de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Co-organizator: Consiliul Judeţean Iaşi. Parteneri ai evenimentului sunt Banca Comercială Carpatica, Map - Maşini Agricole Performanţe, Sponsor premii: Procera Genetics, iar Sponsor: Limagrain.