Decembrie 01, 2023

Lansare carte - Mihai Vacariu - Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei 25 octombrie Galeriile Pod Pogor 17:00

Lansare carte - Mihai Vacariu - Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei

25 octombrie Galeriile Pod Pogor 17:00

Editura Adenium va invita la lansarea volumului Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei, de Mihai Vacariu , vineri, 25 octombrie, la ora 17.00, in Galeriile Pod Pogor.  Evenimentul este organizat in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT).

eveniment-adenium-tarkovski

Invitati, alaturi de autor: Elena Dulgheru, critic de film, preot dr. Nicolae Nicolescu, Bogdan Ulmu, regizor, scriitor si critic de teatru, Liviu Antonesei, director editorial Adenium.

In cadrul acestei intalniri, va invitam la o discutie despre volumul Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei si va provocam la o dezbatere pe teme tarkovskiene. Evenimentul va include vizionarea unor scene din filmele Andrei Rubliov, Oglinda, Solaris, Calauza, Nostalgia si Sacrificiul.

Indragostit de Tarkovski, Mihai Vacariu – un cinefil al calitatii, un traitor al artei – patrunde in labirinturile operei poetului-regizor, demonstrand ca Fericirea consta in a trai arta ca pe o rugaciune, in a nu te grabi sa traiesti, ci in a te bucura sa zidesti.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!