Lansare carte - Mihai Vacariu - Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei 25 octombrie Galeriile Pod Pogor 17:00

Lansare carte - Mihai Vacariu - Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei

25 octombrie Galeriile Pod Pogor 17:00

Editura Adenium va invita la lansarea volumului Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei, de Mihai Vacariu , vineri, 25 octombrie, la ora 17.00, in Galeriile Pod Pogor.  Evenimentul este organizat in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT).

eveniment-adenium-tarkovski

Invitati, alaturi de autor: Elena Dulgheru, critic de film, preot dr. Nicolae Nicolescu, Bogdan Ulmu, regizor, scriitor si critic de teatru, Liviu Antonesei, director editorial Adenium.

In cadrul acestei intalniri, va invitam la o discutie despre volumul Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei si va provocam la o dezbatere pe teme tarkovskiene. Evenimentul va include vizionarea unor scene din filmele Andrei Rubliov, Oglinda, Solaris, Calauza, Nostalgia si Sacrificiul.

Indragostit de Tarkovski, Mihai Vacariu – un cinefil al calitatii, un traitor al artei – patrunde in labirinturile operei poetului-regizor, demonstrand ca Fericirea consta in a trai arta ca pe o rugaciune, in a nu te grabi sa traiesti, ci in a te bucura sa zidesti.