Lansare album THE AMSTERDAMS - "WINDS APART" 18 ianuarie Art House Central

Lansare album THE AMSTERDAMS - "WINDS APART"

18 ianuarie Art House Central 22:00

Sâmbătă 18 ianuarie vă așteptăm la ArtHouse pentru o seara în care THE AMSTERDAMS lansează la Iași noul lor album "WINDS APART".

the-amsterdams-lansare-album-2014

Trupă bucureșteană cu fondator ieșean (Andrei Hațegan, vocalistul trupei, membru și în proiectul We Singing Colors), The Amsterdams dă rost boxelor și instrumentelor din anul 2006, moment în care spiritele libere din amsterdami au început să rezoneze împreună și în aceeași direcție. La șase ani distanță, actualii 4 membri ai formației (Andrei - voce, chitară, Ovidiu Bejan - keyboards, backing vocals, Augustin Nicolae – bass, percuție și Andrei Ungureanu - chitară) completează cu muzică nouă și ieșiri pe scene mari o colecție de un EP, două albume de studio (Adolessons - 2009 și Electromagnetica - 2011) și patru videoclipuri. Prin Electromagnetica, The Amsterdams au intrat oficial în breasla electronicilor, odată cu sprijinul oferit în producția albumului de un titan muzicii de gen - Electric Brother - stabilindu-se și coordonatele actualului sound al trupei.

Cei 4 au reușit în scurt timp scurt să capteze atenția artiștilor internaționali, printre care se numără și trupa Wolf Parade, cărora românii le-au deschis concertele în turneul european din 2010. Alte mari nume care i-au avut în deschidere pe alternativii de la The Amsterdams sunt The Cranberries, The Whitest Boy Alive, The Dandy Warhols, Parov Stelar sau Morcheeba.

Intrare 15 lei