Târgul meșterilor populari 16-18 mai Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt

Târgul meșterilor populari

16-18 mai Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt

 
Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Direcția Județeană pentru Cultură Iași și Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” vă invită în perioada 16 – 18 mai 2014 la ediția a XV-a a Târgului meșterilor populari, ce se va desfășurape Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt (vizavi de Palatul Culturii).

Manifestarea, ajunsă la o ediție jubiliară, integrată în acest an, în Ziua Internațională a Muzeelor, se va bucura și de prezența alături de cei 60 de meșteri populari din aproape toate zonele etnografice ale României, și a unor invitați din Bulgaria și Republica Moldova.

Targul mesterilor populari Iasi 16-18 mai 2014

Măiestria artiștilor populari va fi etalată în cadrul expoziției cu vânzare de obiecte tradiționale și a atelierelor de creație interactive, la care publicul este invitat să participe. Cu această ocazie vor fi ilustrate arta şi tehnica populară prin meșteșuguri tradiționale, precum: olăritul, prelucrarea lemnului, prelucrarea pieilor, confecţionarea instrumentelor muzicale populare, industria casnică, confecţionarea măştilor populare, prelucrarea metalelor, încondeierea ouălor etc.

Programul manifestării:

Vineri – sâmbătă, orele 10.00 – 20.00; duminică, orele 10.00 – 16.00.

Din aceeasi categorie