Expozitie de arte vizuale "Empatii" 21 - 31 iulie Galeria de artă “N. N. Tonitza"

Expoziţie de arte vizuale "Empatii"

21 - 31 iulie Galeria de artă “N. N. Tonitza"

Uniunea Artiştilor Plastici România - Filiala Iaşi organizează în perioada 21 – 31 iulie 2014 un nou eveniment expoziţional care va fi găzduit de Galeria de artă “N. N. Tonitza" din Iaşi.

Desfăşurată sub genericul "Empatii", a IV - a ediţie a expoziţiei colective prezintă lucrările unui grup de 40 de artişti plastici profesionişti din România şi Republica Moldova. Evenimentul aduce în faţa publicului o superbă colecţie de lucrări extrem de variate din domeniul artelor plastice.

expozitie-colectiva-empatii

Formulate într-o dimensiune culturală ancorată în realitate, expoziţia atinge dimensiuni care evidenţiază diversitatea interpretării emoţiei atitudinilor plastice reliefând lumea fascinantă şi unică a creaţiei.

Descoperim un univers rafinat al demersurilor artistice care oferă privitorilor eleganţa expresiei compoziţiilor, surselor de inspiraţie şi centrelor de interes.

Expoziţia reuneşte o colecţie de creaţii plastice care au ca punct de plecare catalizatorii spiritului românesc situat de o parte şi alta a Prutului.

Evenimentul susţine proiectul “Iaşi - Capitală Culturală Europeană”.    

Conceptul expoziţiei "Empatii"

Expoziţia de arte vizuale "Empatii" reuneşte pe simezele galeriei “N. N. Tonitza" din Iaşi 40 de artişti plastici consacraţi. Într-un concept unic, ce implică aceeaşi moştenire spirituală, prind contur simţirile şi tradiţiile strămosilor noştri comuni, idealurile lor, aceleaşi de veacuri.

Ne dorim pace şi armonie universală, iubire şi răgaz pentru a ne putea admira frumuseţile dăruite de Dumnezeu, dar şi pentru a împărtasi toate aceste unii cu alţii.

Vă asteptăm!

Coordonatori: profesor dr. Ofelia Huţul, profesor Mariea Boz şi profesor univ. dr. Constantin Tofan