Caravana Filmelor TIFF 2014 5 - 6 august Parc Palas Mall 21:45

Caravana Filmelor TIFF 2014

5 - 6 august Parc Palas Mall 21:45

Caravana TIFF ajunge la Iaşi

    Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul si Odessa şi Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana îşi propune să aducă în atenţia publicului filme de succes din ţările UE si non-UE.

Cea de-a 5-a ediţie a Caravanei TIFF va avea loc în 10 oraşe din România, având staţionare şi în oraşul Iaşi. Cu sprijinul Palas Mall Iaşi, timp de două zile, în perioada 05 august - 06 august, în Parc Palas, Piaţeta de Patinoar, de la ora 21.45, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2014.

Caravana filmelor TiFF

•    Marţi, 05 august – „Bucureşti unde eşti” (regia Vlad Petri)
            La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

•    Miercuri, 06 august – „Stockholm” (regia Rodrigo Sorogoyen)
     O întâlnire aparent banală, între un băiat şi o fată. El îi mărturiseşte că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin Madrid, fiecare îşi dezvăluie treptat dorinţele, secretele, dar şi câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice şi a conflicelor între sexe. Stockholm ne oferă ocazia extraordinară de a observa relaţiile dintre tinerii din ziua de azi. "Stockholm" este câştigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014.

Intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Susţinut de: Digi
Cu sprijinul: Palas Mall Iaşi
Parteneri: TNT, Transilvania Film
Recomandat de: Europa FM
Parteneri media nationali: Digi Film, Digi24, Cinemagia, Zile si Nopti, CineFAN, Film Reporter, Orasul Meu.
Parteneri media locali: Curierul de Iaşi, Radio România Iaşi, Bună Ziua Iaşi, Cronica de Iaşi, Iaşi Citeşte, Iaşi 365

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!