iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

European BEST Engineering Competition (EBEC) 2015

6-7 martie etapa locala

Cei mai ingenioși studenți ai Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași sunt puși la încercare!

În perioada 6-7 martie, studenții Universității Tehnice vor concura la etapa locală a competiției inginerești European BEST Engineering Competition (EBEC)!

Vineri, 6 martie, competiția  inginerească EBEC Iași debutează cu activitatea Show&Tell de la ora 17:00, în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, în sala de conferinţă Hurmuzescu. Activitatea reunește cei mai buni studenți ai facultăților de inginerie și le oferă oportunitatea de a-și promova proiectele personale.

EBEC este o competiție europeană cu structură piramidală: etapă locală, etapă națională/regională și etapă finală.
Evenimentul este împărțit în două secțiuni: Team Design și Case Study. Echipele, formate din câte 4 studenți, vor primi tematicile pentru fiecare secțiune și vor avea 4 ore la dispoziție pentru a veni cu cele mai inedite prototipuri și soluții.

Cele 2 secțiuni constau în:
Case Study - urmărește abilitățile de planificare și organizare ale studenților în rezolvarea unei probleme reale din viața de zi cu zi a societății, dezvoltând o soluție teoretică.
Team Design - urmărește abilitățile practice ale studenţilor, astfel încât provocarea constă în realizarea unui prototip din diferite materiale neconvenţionale care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate.

EBEC Iași reprezintă una dintre cele 86 de competiții locale, în urma cărora câștigătorii ajung la una din cele 15 etape regionale, iar ulterior la etapa Finală ce va avea loc anul acesta în Porto, Portugalia!

Hai și tu la competiția studenților ce dau startul inovației! Drumul spre Porto e mai scurt decât iți imaginezi!

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 96 de Universităţi Tehnice din 33 de ţări europene.

Pentru înscriere şi mai multe informații în ceea ce privește EBEC Iași: www.ebec.bestis.ro    

Cristi Niamțu
Public Relations Responsible
tel: +40 753 873 343
cristi.niamtu(at)BEST.eu.org

ebec 2015

Studentul de astăzi, inginerul de mâine!

Ce înseamnă inginer? Este o întrebare pe care mulți dintre noi, studenții de la politehnică, ne-o adresăm.

Nu credem într-o definiție universală a inginerului, nici în vreo explicație standard care să răspundă la această întrebare, însă din discuțiile purtate cu colegii noștri, ne-am dat seama că în primul rând ca și inginer, trebuie să îți placă la nebunie ceea ce faci.

Zileletrecute am găsit un citat. Ei bine, nu știm dacă e chiar un citat, însă era ceva de genul: “Perseverența și determinarea sunt ingredientele unui inginer de succes!”.Dacă aparține unui autor cunoscut sau dacă aparține unui necunoscutasta nu putem să afirmăm, însă putem spune că este un citat care conține foarte mult adevăr și care ar trebui amintit fiecăruia dintre noi.

Steve Jobs o spunea și el cu alte cuvinte: “Sunt convins că jumătate din ceea ce diferențiază un antreprenor de succes de unul care eșuează, este doar pura perseverență.”

Ce înseamnă perseverent?

Se spune că Thomas Edison a eșuat de mai bine de 1000 de ori în încercareasa de a crea becul. Însă crezi că asta a fost îndeajuns să îl facăs ă renunțe? Nici gând! Ba chiar dimpotrivă, acesta a continuat să lupte pentru a-și îndeplini visul și nu a renunțat până când nu și-a atins ținta!

Asta înseamnă să fii perseverent, să continui să te dedici unui domeniu, unui proiect, unei idei, chiar dacă ai realizat unele insuccese sau pierderi.

Nu poți controla întotdeauna circumstanțele din jurul carierei tale, însă poți controla disponibilitatea ta de a crește și de a învață. Pană la urmă, fiecare dintre noi este creatorul propriului drum in viață, iar ceea ce te face să devii din ce în ce mai bun, sunt provocările pe care le accepți și prin care ajungi să te autodepășești.

Despre asta este vorba și în cadrul competiției EBEC Iași, este vorba despre provocări, despre determinare, despre oameni și nu în ultimul rând, este vorba despre tine, despre ceea ce ești tu dispus să faci astăzi pentru a deveni omul de succes de mâine.

Așa că dacă ți-am stârnit dorința de a accepta noi provocări, dacă ți-am stârnit dorința de a învața și dacă îți dorești cu adevărat să te dezvolți, noi îți recomandăm să iei parte la ceea ce poate fi cea mai tare experiență din studenție.

Organizată în 96 de centre universitare din 33 de țări europene, EBEC reprezintă cea mai mare competiție de inginerie dedicată studenților. Iar, în drumul tău către succes ai șansa de a ajunge până în Porto, locația unde va avea loc etapa finală a competiției.

Tot ce trebuie să faci este să îți convingi încă 3 prieteni să ți se alăture și să vă înscrieți la competiție!

Din aceeasi categorie

Programul Cinematografelor din Iasi

Bancul zilei

Un scoțian se duce la primărie cu o cerere de schimbare de nume. Funcționarul îl întreabă:
- De ce doriți să vă schimbați numele, domnule?
- Am găsit o cutie cu peste o sută de cărți de vizită.

Bancurile zilei le poti citi aici...