Nicolas Simion Quartet 10 mai

Nicolas Simion Quartet

Vineri, 10 iunie 2011
la Club RS, ora 20:00

Proiectul “Iasi Jazz Nights”, initiat de Centrul Cultural German din Iasi în colaborare cu Club RS si Ursus, continua in luna iunie cu un nou concert de jazz. Vineri, 10 iunie, incepand cu orele 20:00, in club RS va avea loc concertul de jazz cu trupa NICOLAS SIMION QUARTET din Germania.
Nicolas Simion - saxofon
Norbert Scholly - chitara
Oliver Lutz - contrabas
Silvio Morger - tobe

nicolas-simion
Traiti experienta etno-jazzului românesc cu sunetul lui deosebit, oriental-exotic, al folclorului romanesc si est-european. Acest jazz contemporan este cantat de un muzician entuziast si complex, saxofonistul Nicolas Simion. Compozitor si aranjator desavarsit dar si improvizator excelent, Nicolas Simion canta cu trupa lui intr-un mod incredibil de relaxat si liber, aproape imponderabil, primind de la public mereu strigate si aplauze furtunoase.

Nicolas Simion si-a învatat meseria de saxofonist, clarinetist, compozitor si dirijor la Academia de Muzica din Bucuresti. În 1988 pleaca din Romania si se muta la Viena, devenind parte din scena de jazz locala si inregistrand cu nume precum Tomasz Stanko, Ed Schuller, Victor Jones, Jamey Haddad, Lonnie Plaxico, Graham Haynes, Ronnie Burrage, Andy McKee sau Billy Kilson. In aceasta perioada devine foarte remarcata seria de concerte din Köln in duet cu legendarul pianist Mal Waldron: »The Art of the Duo ›The Big Rochade‹« (1995).

Nicolas Simion traieste in Köln. Acolo isi realizeaza proiectele muzicale din izvoare proprii, dar neuitand de compozitori celebri precum Béla Bartók sau George Enescu, realizând combinatii noi precum »Balkan Jazz« cu Dusko Goykovich.

Astăzi, Nicolas Simion se numara printre cei mai originali saxofonisti din Europa, muzica sa combinand ritmurile populare cu jazzul modern, muzica funk si improvizatia. Despre compozitiile sale, saxofonistul declara: „Cea mai mare parte a muzicii mele poate fi cuprinsa in categoria «etno jazz», «folk jazz» sau «jazz cu influente balcanice». Eu o numesc muzica pur si simplu.”

Universul muzical al lui Nicolas Simion, care îmbina sonoritatile muzicii contemporane cu ritmurile folclorului romanesc si energia interpretativa, îl recomanda pe muzician drept unul dintre cei mai apreciati interpreti si compozitori romani de jazz.”


Va asteptam!
Pentru mai multe informaţii accesati site-ul : www.iasijazznights.ro